GGO

OYZO

Κυριακή, 24 Απριλίου 2016

Επιστολή του Δημάρχου Λέσβου…έως και τον πρωθυπουργό για την παραμονή του Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Το ενδεχόμενο να φύγει ο νευροχειρούργος Ευριβιάδης Μπαϊραμίδης από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης απασχόλησε όλη την κοινωνία της Λέσβου.


Μάλιστα το θέμα από την στιγμή που αναρτήθηκε στο lesvospost.com και σε αλλά τοπικά μέσα προκάλεσε χιλιάδες κοινοποιήσεις και σχόλια,  μέχρι και δημιουργία σελίδα υποστήριξης του κ. Μπαϊραμίδη από κατοίκους της Λέσβου όπως αποκάλυψε το LesvosPost.com. 

Δεν ήταν λίγοι οι κάτοικοι που ζητούσαν την άμεση παρέμβαση του Δημάρχου Λέσβου όπως και έγινε τελικά.

Μετά από τις αντιδράσεις κατοίκων και την γενική κατακραυγή του κόσμου για την επικείμενη αποχώρηση του Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης λόγο λήξης της σύμβασης του, ο δήμαρχος Λέσβου «αναγκάστηκε» και έστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό, προς τον Υπουργό Υγείας αλλά και σε κάθε αρμόδιο όπου ζητά την παραμονή του νευροχειρούργου στην Λέσβο

Να σημειώσουμε ότι τα 2 θέματα για τον κ. Μπαϊραμίδη που δημοσίευσε το lesvospost.com έγιναν “viral” στα κοινωνικά δίκτυα με πάνω από 8.000 χτυπήματα και 300 κοινοποιήσεις στο facebook.

Ας ευχηθούμε να ευαισθητοποιηθούν οι κυβερνώντες και να παραμείνει η ειδικότητα του νευροχειρούργου στο νοσοκομείο Μυτιλήνης

Η επιστολή του Δημάρχου: 

Θέμα επιστολής: Μετακίνηση Ιατρού Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη από το Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης
Κοιν. Γραφείο Πρωθυπουργού 
κ. Αλέξη Τσίπρα
Διοικητή ΒΓΝΜ κα Άννα Ζερβού
Ιατρικό Σύλλογο Μυτιλήνης

Αξιότιμε κ. Υπουργέ, 

Με την επιστολή μου αυτή επιθυμώ να σας ενημερώσω για ένα σοβαρό ζήτημα που απασχολεί ολόκληρη την κοινωνία της Λέσβου.

Το Βοστάνειο Γενικό Νοσοκομείο (ΒΓΝ) της Μυτιλήνης, υποστηρίζει το σύνολο του πληθυσμού της νήσου, περίπου 87.000 μόνιμοι κάτοικοι, σε όλες της βαθμίδες περίθαλψης. Όπως όλα τα περιφερειακά Νοσοκομεία, επιτυγχάνει σε πολύ υψηλό βαθμό να επιτελέσει το έργο του, μέσα από αντίξοες συνθήκες, τόσο λόγω των γνωστών οικονομικών προβλημάτων, όσο και λόγω της αδυναμίας πλήρους στελέχωσης των εξειδικευμένων κλινικών του. Η αδυναμία αυτή, παρουσιάζεται εντονότερη σε ειδικότητες που, για διαφόρους λόγους, δεν επιλέγονται εύκολα από τους ιατρούς, όπως η Νευροχειρουργική, μετατρέπεται δε σε πλήρη, αν αναζητηθούν ιατροί με επιπλέον αξιοσημείωτη εμπειρία, στις ειδικότητες αυτές. Είναι σύνηθες, στελέχη αυτού του επιπέδου να προτιμούν μεγαλύτερα ιατρικά κέντρα της Χώρας και, δυστυχώς πολλές φορές, κέντρα της αλλοδαπής. 

Ο Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης, νευροχειρουργός, υπηρετεί από το 2011 στο Βοστάνειο Γενικό Νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Η εδώ θητεία του, πέραν από επιτυχής, συνέβαλε στην οργάνωση πλήρους Νευροχειρουργικής κλινικής, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που έγιναν ορισμένες επεμβάσεις για πρώτη φορά σε ελληνικό Δημόσιο Νοσοκομείο. Φυσικά, τα περιστατικά που απαιτούν την επέμβαση νευροχειρουργού αντιμετωπίζονται πλέον στη Μυτιλήνη, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς, ιατρικά και οικονομικά, όσο και για το εθνικό σύστημα υγείας και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει στους πολίτες.

Η σύμβαση του ως άνω ιατρού λήγει δυστυχώς κατά τον προσεχή Σεπτέμβριο. Όπως εύκολα διαπιστώνει κανείς, επιστήμονες που διαθέτουν τους Τίτλους και το βιογραφικό του δεν θα δυσκολευτούν-το αντίθετο μάλιστα, είναι περιζήτητοι- να μονιμοποιήσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, με μία σχέση εργασίας αντίστοιχη της μόνιμης προσφοράς τους στον τομέα υγείας που υπηρετούν. Ο Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης έχει εκφράσει ρητά την βούλησή του να παραμείνει μόνιμα στην Μυτιλήνη και στο Νοσοκομείο της. Συμμερίζομαι πλήρως το αίτημά του επειδή είναι λογικό, επειδή είναι ηθικό και προπάντων όμως επειδή είναι δίκαιο. Δίκαιο για τον ίδιο, δίκαιο και για τον τόπο, την Λέσβο, που του έδωσε όχι μόνο την εμπειρία που καταγράφεται στο βιογραφικό του, αλλά και τις πιο σημαντικές σελίδες του, τις επιτυχίες του.

Ως Δήμαρχος της Λέσβου, ενός ακριτικού νησιού αποτελούμενο από μια κοινωνία που κράτησε ψηλά τις ανθρώπινες αξίες, όπως διαπιστώσατε πολλάκις ο ίδιος, χωρίς «ανταλλάγματα» ή «δεύτερες σκέψεις» σας διαβιβάζω ένα ανθρώπινο και πάνδημο αίτημα. Παρακαλώ για την άμεση παρέμβασή σας ώστε να παραμείνει ο κ. Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Είμαι βέβαιος ότι θα πράξετε ότι είναι δυνατό ώστε οι πολίτες της Λέσβου να συνεχίσουν να έχουν το αίσθημα ασφάλειας που απορρέει από την ύπαρξη τέτοιων γιατρών στο νησί μας.

Ευελπιστώ σε μια έγκαιρη παρέμβασή σας για την ικανοποίηση του αιτήματός μου και παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και επικοινωνία.

Με εκτίμηση,
Δήμαρχος Λέσβου

Σπύρος Γαληνός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε το e-mail του LesvosPost.com και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις.

e-mail: lesvospost@gmail.com