Αυτό είναι το αυτοκίνητο που θα μεταφέρει τον Πάπα στην Μυτιλήνη (ΦΩΤΟ)

Ένα ειδικό βαν, που θα χρησιμοποιηθεί για τις μετακινήσεις του Πάπα Φραγκίσκου, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, φέρνουν οι αρχές του Βατικανού στη Λέσβο.


Το ειδικό όχημα είναι ένα Fiat Ducato Panorama, με κυβισμό 3.000 cc, το οποίο έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για να μπορέσει να καλύπτει τις ανάγκες του Καθολικού ηγέτη των 1,3 δισεκατομμυρίων πιστών.

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗ

Το συγκεκριμένο Fiat το χρησιμοποιεί η «Αγία Έδρα» όταν ο Πάπας Φραγκίσκος έχει μαζί του και άλλους καλεσμένους. Είναι υπερυψωμένο, με περισσότερες γυάλινες επιφάνειες, ώστε να είναι ορατοί από τους έξω οι ηγέτες των Εκκλησιών. Το αυτοκίνητο είναι ευρύχωρο χωρίς αμφιβολία, αφού μέσα θα πρέπει να χωρέσουν με άνεση: ο Πάπας Φραγκίσκος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, τρεις διερμηνείς των ηγετών, οι άνδρες ασφαλείας του Βατικανού και της Ελληνικής Αστυνομίας και … ένας καμεραμάν που θα μεταδίδει την τηλεοπτική εικόνα σε παγκόσμια ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση (CNN, BBC, RAI και ΕΡΤ θα μεταδίδουν live όλη την επίσκεψη).

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Fiat προσφέρει για τις μετακινήσεις του Πάπα όχημα. Πρόσφατα ο Πάπας χρησιμοποίησε και ένα Fiat 500L ενώ οι προκάτοχοί του έχουν ξεφύγει από τα ιταλικά όρια χρησιμοποιώντας Mercedes, Κia ακόμη και… Jeep Wrangler!

Το… Pope mobile θα ξεχωρίζει όχι μόνο από τα συνοδευτικά οχήματα της αστυνομίας που για την προστασία των τριών εκκλησιαστικών ηγετών θα το συνοδεύουν αλλά και από το χρώμα, που θα είναι φυσικά λευκό. Όσο για την πινακίδα; Θα φέρει τα διακριτικά SCV 1 (στα λατινικά Status Civitatis Vaticanae, δηλαδή κράτος του Βατικανού). Σπανιότερα έχουν χρησιμοποιηθεί και οι αριθμοί SCV 2, 3 και 00919

Ο Πάπας θα επισκεφθεί την Λέσβο για τέσσερις ώρες μετά από πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ο οποίος φέρνει στην Ελλάδα τον ηγέτη των καθολικών και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για να αναδείξει στη διεθνή κοινότητα το πρόβλημα των προσφύγων στο Αιγαίο και την προσφορά των Ελλήνων, οι οποίοι παρά την οικονομική κρίση έχουν σηκώσει στους ώμους τους μεγάλο βάρος του προβλήματος.


Πηγη newsauto.gr