Η πρώτη άφιξη- Στην Μυτιλήνη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος- Όλο το πρόγραμμα του (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών έφτασε σήμερα στις 8:30 το πρωί στη Μυτιλήνη, στο πλαίσιο της επίσκεψης των θρησκευτικών ηγετών στο νησί για το προσφυγικό. 

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος τον υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ.κ Ιάκωβος με αντιπροσωπεία από την Μητρόπολη Μυτιλήνης, αντιπροσωπεία από την στρατιωτική ηγεσία, η περιφερειαρχης Βορειου Αιγαιου και λιγοστοί πολίτες.

Το απόγευμα σήμερα και μετά από συναντήσεις του Αρχιεπισκόπου με τους επιχώριους μητροπολίτες του νησιού, τον Μυτιλήνης Ιάκωβο και τον Μηθύμνης Χρυσόστομο, ο Αθηνών θα κινηθεί προς την Καλλονή. Εκεί θα τελέσει τρισάγιο στον τάφο του π. Στρατή Δήμου, γνωστού ως «παπά Στρατή» ο οποίος πέθανε πρόσφατα και ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει στην περίθαλψη προσφύγων αλλά και ντόπιων που το είχαν ανάγκη. Θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια του κοινωνικού παντοπωλείου «Αποστολή του παπά Στρατή» στην Καλλονή της Λέσβου. Από την Καλλονή, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών θα κινηθεί στην Αγιάσο όπου στο ναό της Παναγίας θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου.



Πληροφορίες που ακόμα δεν είναι διασταυρωμένες αναφέρουν ότι πριν μεταβεί στην Καλλονή ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα κάνει μια ολιγόλεπτη στάση στον Άγιο Ραφαήλ στην θερμή για να προσκυνήσει στον ομώνυμο Άγιο Ραφαήλ, Ειρήνης και Νικόλαο.

Εν τω μεταξύ στις 8 περίπου το βράδυ προερχόμενος από την Κωνσταντινούπολη θα φθάσει στη Μυτιλήνη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Στο αεροδρόμιο εκ μέρους της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας, τον Πατριάρχη θα υποδεχθεί ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος. Αργά το βράδυ, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη στο ξενοδοχείο του δεύτερου.




Πηγη ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ ΕΡΤ