ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέα κυκλοφοριακά μέτρα από το λιμεναρχείο Μυτιλήνης που θα ισχύσουν από σήμερα στις 15:00

Νέα μέτρα για τη στάθμευση αλλά και την κυκλοφορία στην προκυμαία και τους χώρους του λιμανιού ανακοίνωσε σήμερα το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης λόγω των εκδηλώσεων υποδοχής του Πάπα, του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών,  στη Λέσβο.


Συγκεκριμένα:

-την Παρασκευή 15 Απριλίου από τις 15.00 και μέχρι 17.00 το απόγευμα του Σαββάτου 16 Απριλίου θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων από το ύψος της καφετέριας Monkey μέχρι την είσοδο του Τελωνείου και στις δυο πλευρές του οδοστρώματος.

Την Παρασκευή 15 Απριλίου από τις 20.00 θα απαγορεύεται η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων από την είσοδο της πύλης Β' Τελωνείου (μπροστά και απέναντι από την είσοδο του Τελωνείου) και στις δυο πλευρές του δρόμου μέχρι και τη γωνία του κτιρίου όπου στεγάζεται το  Λιμενικό Ταμείου  στο λιμάνι και από το Λιμενικό Ταμείο μέχρι την καγκελόπορτα εισόδου στον περίφρακτο χώρο του λιμανιού .

Επίσης απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση σε όλα τα οχήματα από το χώρο στάθμευσης μέσα στο Επιβατικό λιμάνι Μυτιλήνης μέχρι και την είσοδο του Κολυμβητηρίου.

Την Παρασκευή από τις 15.00 μέχρι και 17.00 το απόγευμα του Σαββάτου οι οδηγοί ιδιοκτήτες των φορτηγών οχημάτων και ρυμουλκούμενων υποχρεούνται σε άμεση απομάκρυνση των οχημάτων τους από τη θέση "Νέο Γάμμα" του λιμανιού Μυτιλήνης .

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου θα διακοπεί η κυκλοφορία οχημάτων κατα μήκος της οδού Κουντουριώτη (προκυμαία) και θα γίνει εκτροπή της από το ύψος της Νομαρχίας και στη

και στη συμβολή των οδών Τζέϊμς Αριστάρχου και Αργύρη Εφταλιώτη . Η πρόσβαση των οχημάτων στο επιβατικό λιμάνι θα γίνει περιφερειακά από την πύλη μπροστά από το Άγαλμα της Ελευθερίας.


«Οι οδηγοί υποχρεούνται για την άμεση απομάκρυνση των οχημάτων τους από τους προαναφερθέντες χώρους. Σε κάθε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι όχημα παραμένει σταθμευμένο , παρεμποδίζει την κυκλοφορία ή τα μέτρα τάξεως και ασφαλείας, θα απομακρύνεται με γερανοφόρο όχημα και θα επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις από το Τμήμα Τροχαίας του Κ.Λιμεναρχείου Μυτιλήνης. Το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου λόγω μη διάθεσης γερανοφόρου οχήματος από το Λιμεναρχείο υποχρεούνται στην έγκριση πίστωσης και διάθεσης ιδιωτικού γερανοφόρου οχήματος την Παρασκευή και το Σάββατο για την απομάκρυνση τυχόν σταθμευμένων οχημάτων μετά από σχετική εντολή της υπηρεσίας μας»