Έργα αναβάθμισης και αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο της Βόρειας Λέσβου (ΦΩΤΟ)

Όπως σας είχαμε ενημερώσει προ ημερών, τα έργα λίγο πιο έξω απο την Αρίσβη, στην Ε.Ο. Καλλονής-Μυτιλήνης, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.


Αρχικά, ένα κομμάτι περίπου 200 μέτρων είχε ασφαλτοστρωθεί, σε έναν δρόμο ο οποίος επί σειρά ετών προξενούσε προβλήματα στους οδηγούς και είχαμε φυσικά και ατυχήματα.  Τώρα, άσφαλτος έπεσε και στο υπόλοιπο κομμάτι που είχε πρόβλημα, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες.

Πλέον, η κατάσταση αλλάζει, με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να διορθώνει τα πράγματα.

Χθες (22/04) το πρωί, στο σημείο έφτασε ο Αντιπεριφερειάρχης Θοδωρής Βαλσαμίδης μαζί με τον Περιφερειακό σύμβουλο Καλλονής, Αλέξανδρο Ροδίτη και είδαν την πρόοδο των εργασιών.

Στην συνέχεια, οι δυο εκπρόσωποι της Περιφέρειας μετέβησαν στον δρόμο του Πετσοφά, λέγοντας μεταξύ άλλων πως και τα δυο αυτά κομμάτια θα διαγραμμιστούν το επόμενο διάστημα για την ακόμη πιο ασφαλή διέλευση των οχημάτων.

Η επίσκεψη τους όμως σε δρόμους της κεντρικής και Βόρειας Λέσβου συνεχίστηκε. Το αποτέλεσμα των επισκέψεων ήταν ενδιαφέρον, καθώς αποκαλύφθηκε η πρόθεση της Περιφέρειας, να πραγματοποιήσει έργα οδοποιίας και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου. 
1) Λίγο πριν την Πέτρα, σε ένα σημείο του δρόμου στο οποίο υπάρχει πρόβλημα, θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης.

2) Θα ασφαλτοστρωθεί όλη η ευθεία της Αγίας Τριάδος Καλλονής
3) Θα ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος Καλλονής-Σκάλας Καλλονής
4) Στα άμεσα σχέδια και μεγάλης προτεραιότητας, είναι η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καλλονή-Παράκοιλα

Πάντως, με μεγάλη μας χαρά και περίσσιο θαυμασμό λάβαμε τις παραπάνω πληροφορίες. Δρόμοι οι οποίοι επι σειρά ετών είχαν τεράστιο πρόβλημα, σε μικρό χρονικό διάστημα διορθώνονται ολοσχερώς και το οδικό δίκτυο της Κεντρικής Λέσβου, το οποίο ενώνει όλα τα μέρη του νησιού και εξυπηρετεί χιλιάδες αυτοκίνητα συμμορφώνεται!

Η οδήγηση γίνεται επιτέλους όπως πρέπει και η Καλλονή, την οποία διαπερνάν όλοι οι κεντρικοί δρόμοι του νησιού, επιτέλους συμμορφώνεται!

Σε αυτό, το σημείο θα ήταν παράλειψη μας αν δεν δίναμε συγχαρητήρια στην Περιφερειάρχη, τους αντιπεριφερειάρχες και τον περιφερειακό σύμβουλο Καλλονής κ.Ροδίτη για τα έργα τους. Πραγματικά δρόμοι που χρόνια τους περιμέναμε, γίνονται όλοι μαζικά και σε σύντομο χρονικό διάστημα!

Συνυπολογίζοντας και τους υπόλοιπους δρόμους του νησιού που είναι σε εξέλιξη, η Λέσβος κάνει τεράστια βήματα προόδου στο οδικό της δίκτυο!


Πηγή kalloninews.gr