Καταυλισμός σεισμοπαθών στην Καλλονή (ΦΩΤΟ)

Στην Καλλονή βρέθηκε την Πέμπτη (07/04) το πρωί ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας (αντισεισμική προστασία) μαζί με  κλιμάκιο της τοπικής αυτοδιοίκησης για να δουν χώρους, οι οποίοι μπορούν να φιλοξενήσουν πολίτες σε περίπτωση ενός μεγάλου σεισμού στην περιοχή μας.


Ο κ. Λέκκας συνοδευόμενος απο την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ.Χριστιάνα Καλογήρου, τον Αντιπεριφερειάρχη  κ.Στρατή Κύτελλη, τον αντιδήμαρχο Καλλονής κ.Ταξιάρχη Βέρρο, τον αντιδήμαρχο ποιότητας ζωής κ.Καρασάβα Νικόλαο και υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής επισκέφθηκαν τρία σημεία στην Καλλονή.

Ο Αντιδήμαρχος Καλλονής, κ.Βέρος ξενάγησε και εισηγήθηκε για τους παρακάτω χώρους αναφερόμενος στα δεδομένα που έχει ο καθένας απο αυτούς.

Σκοπός είναι, η πρόληψη, έτσι ώστε σε περίπτωση μεγάλου σεισμού, όπου θα έχουμε ζημιές σε σπίτια, οι πολίτες να μπορούν αν εξυπηρετηθούν σε χώρους καταυλισμών με σκηνές και όλα τα υπόλοιπα απαραίτητα εφόδια.

Αρχικά, το πρώτο σημείο στο οποίο έγινε έλεγχος, ήταν το μοναστήρι του Αγίου Ιγνατίου. Εκεί με τη βοήθεια χαρτών αλλά και ειδικών έγιναν οι απαραίτητες μελέτες και σχεδιασμοί, ενώ υπήρξε και μια μικρή συνάντηση με τον Ηγούμενο της μονής κ.Νικόδημο Κουτσαμπάση.

Στη συνέχεια, η επίσκεψη συνεχίστηκε στο Άλσος της Αγίας Τριάδος Καλλονής, όπου ελέγχθηκε ο χώρος και έγιναν οι προβλεπόμενες μελέτες κι εκεί.

Τέλος, η επίσκεψη συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε στο δημοτικό γήπεδο Καλλονής "Κ.Κεντέρης". 


Πηγη kalloninews.gr- Μέλος της Aegean media