Στο Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Λήμνου αναισθησιολόγος από το νοσοκομείο Μυτιλήνης έως 4 Μαΐου

Την προσωρινή μετακίνηση επικουρικού ιατρού, ειδικότητας Αναισθησιολογίας, από το Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο» στο Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Λήμνου αποφάσισε η διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου.


Ειδικότερα, αποφασίστηκε η μετακίνηση του κ. Μήτσου Ανδρέα για το χρονικό διάστημα από Παρασκευή 22 Απριλίου έως Τετάρτη 4 Μαΐου προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων του νησιού.

Ειδικότερα, από το πρωί της Παρασκευής η μοναδική αναισθησιολόγος του νησιού, η οποία εργαζόταν στο νοσοκομείο της Λήμνου, υπέβαλε την παραίτησή της, και έκτοτε δεν έχει καλυφθεί η θέση είτε με διορισμό είτε με μετακίνηση ιατρού της ίδιας ειδικότητας από άλλο σημείο της ελληνικής επικράτειας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λήμνου Κώστα Κατσιγιαννόπουλο, η κατάσταση αυτή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους δημόσιας υγείας, καθώς δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.

Όπως πρόσθεσε, προβλήματα υπάρχουν από τον Σεπτέμβριο του 2014 και σε άλλες δύο ειδικότητες: του παθολόγου και του νεφρολόγου. Ελλείψει ιατρών αυτών των ειδικοτήτων τόσο η Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου όσο και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού λειτουργούν με ιδιώτες ιατρούς, οι οποίοι αμείβονται από το νοσηλευτικό ίδρυμα με απόδειξη παροχής υπηρεσιών. Μάλιστα, πριν από 15 ημέρες το νοσοκομείο έμεινε για ένα τριήμερο χωρίς παθολόγο, διότι οι ιδιώτες ιατροί που καλύπτουν εδώ και 1,5 χρόνο το κενό απουσίαζαν εκτός νησιού.


Πηγή: limnosfm100.gr