Επίσημο: Στην 16 Απριλίου ο Πάπας στην Λέσβο για … 4 ώρες- Στην Λέσβο και οι Τσιπρας, Βαρθολομαίος, Παυλόπουλος, Ιερώνυμος

Στις 16 Απριλίου θα επισκεφθεί τελικά τη Λέσβο ο Πάπας Φραγκίσκος, για να εκφράσει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες, όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το Βατικανό.  


Η επίσκεψη του Ποντίφικα θα είναι τετράωρη, ενώ στο νησί θα βρεθεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Ο Πάπας θα επισκεφθεί μαζί με Αρχιεπίσκοπο και Πατριάρχη εναν καταυλισμό προσφύγων και αφού γευματίσουν μαζί τους θα αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα του Αιγαίου.

Τέλος να αναφερθεί ότι ο Πάπας Φραγκίσκος θα παραμείνει στη Λέσβο, περίπου για τέσσερεις ώρες.

Η επίσκεψη των επικεφαλής της Ορθόδοξης και της Καθολικής Εκκλησίας γίνεται ύστερα από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Σημειώνεται ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος είχε απευθύνει επιστολές τον Μάρτιο προς τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης και τους επικεφαλής των ορθόδοξων και άλλων εκκλησιών, ώστε να ευαισθητοποιηθούν για το προσφυγικό πρόβλημα άνθρωποι με υψηλές αρμοδιότητες και κοινωνική επιρροή.


Το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης Βαρθολομαίου και Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη, ενώ αναμένεται και η παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού. 

Θεωρείται βέβαιο, όμως, ότι θα υπάρξουν κοινές επισκέψεις σε hot spots του νησιού, θα αναπεμφθούν κοινές δεήσεις υπέρ αναπάυσεως της ψυχής των νεκρών προσφύγων και θα γίνουν εκκλήσεις για την κατάπαυση του πυρός στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Επίσης, πιθανότατα ο Πάπας θα εισέλθει στη θάλασσα βαδίζοντας, κάτι που, δεδομένης της τεράστιας κάλυψης από τα ΜΜΕ της οποίας τυγχάνει κάθε κίνηση του Ρωμαιοκαθολικού Ποντίφηκα, θα καταστήσει τη Λέσβο πρώτο θέμα σε όλα τα δελτία ειδήσεων του πλανήτη.