Ένοχοι για την ρύπανση του ρέματος της Κάτω Πέτρας στο Σκαλοχωρι- Καταδικάστηκαν με 12μηνη φυλάκιση

Ένοχοι για την ρύπανση του ρέματος της Κάτω Πέτρας κρίθηκαν αργά σήμερα το απόγευμα οι τρεις κατηγορούμενοι και καταδικάστηκαν με 12μηνη φυλάκιση με αναστολή ενώ η απόφαση είναι εφέσιμη.


Πρόκειται για την μήνυση που κατέθεσε το 2010 ο περιβαλλοντικός σύλλογος Σκαλοχωρίου «Δρυς» στον ιδιοκτήτη του τυροκομείου στο Σκαλοχώρι(κ. Ρόδο), τον ιδιοκτήτη της μονάδας επεξεργασίας υπολειμμάτων του τυροκομείου (κ. Βενετσάνο)  και τον διάδοχο αυτού (κ. Κατζανό) για την μόλυνση που υπέστη  η ευρύτερη περιοχή Σκαλοχωρίου από την ρίψη μεγάλων ποσοτήτων τυρόγαλου αρχικά και υπολειμμάτων από την μονάδα επεξεργασίας στη συνέχεια.

Οι δικηγόροι απέχουν από τα καθήκοντά τους λόγω του ασφαλιστικού όμως μετά από έξι χρόνια αναβολών το αδίκημα κινδύνευε να παραγραφεί και έτσι η υπόθεση εκδικάστηκε, ξεκίνησε χθες με την ακροαματική διαδικασία εξέτασης των μαρτύρων και ολοκληρώθηκε σήμερα με την απόφαση της έδρας.

Ο σύλλογος που εδώ και χρόνια κινητοποιείται για να εμποδίσει τη συνέχιση της ρύπανσης της περιοχής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση ενώ 19 Μαΐου δικάζονται εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιόδου εκείνης,  για την ίδια υπόθεση για τις παρατάσεις λειτουργίας των μονάδων που λειτουργούσαν χωρίς άδεια.



Πηγή Μυρσίνη Τσινιερη ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ