Απεργία: Ποιοι απεργούν σήμερα – Συγκεντρώσεις στις 11 σε Πλατεία Σαπφους και Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης

Ημέρα απεργίας η σημερινή, αφού η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 24ωρη κινητοποίηση κατά του ασφαλιστικού.


Στις 11:00 είναι προγραμματισμένο στην πλατεία Σαπφούς το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενώ την ίδια ώρα διάφορες ενώσεις και φορείς έχουν απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση στα κεντρικά λύκεια Μυτιλήνης.

Στην απεργία σήμερα συμμετέχουν εκτός των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δάσκαλοι και καθηγητές (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ), ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, μηχανικοί, διοικητικού υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και δικηγόροι.

Συμμετέχει, επίσης, και η ΕΣΗΕΑ από τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης έως τις 06.00 π.μ. της Παρασκευής, 8 Απριλίου 2016. Στη διάρκεια της απεργίας, η ΕΣΗΕΑ σε συνεννόηση με την ΠΟΣΠΕΡΤ επιτρέπουν τη μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στις 13:15-13:30 και τη μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20:00-20:15.

Την ώρα των συγκεκριμένων μεταδόσεων θα μεταδίδουν απεργιακό δελτίο τα ειδησεογραφικά sites (τα οποία δεν αναγνωρίζει η ΕΣΗΕΑ...) και οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων (πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών), καθώς και το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, οι προνοιακές δομές και το ΕΚΑΒ, θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας ενώ η AEGEAN και η Olympic Air ακυρώνουν και τροποποιούν πτήσεις τους λόγω της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, της ΟΣΥΠΑ καθώς και του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ στην απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.