Με τα δύο πόδια... παρά τέταρτο στην Β' Εθνική είναι πλέον η Καλλονή…που έγραψε την δική της ιστορία στην Super League

Έχει γράψει χρυσές σελίδες στην Super League και ανέβασε το Λεσβιακό ποδόσφαιρο σε άλλο επίπεδο αλλά τα τραγικά λάθη της διοίκησης της, και κυρίως ο σχεδιασμός του καλοκαιριού έως και τον Δεκέμβριο την έφεραν στην Β' εθνική.


Η Καλλονή μετά από 3,5 χρόνια παρουσίας στα σαλόνια της Super League οδηγείται στην Β' εθνική

Μετά και την ήττα στην Μυτιλήνη από τον ΠΑΣ, μετά και την ισοπαλία της Βέροιας με τον Ηρακλή η Καλλονή δύσκολα θα σωθεί καθώς απέχει 11 βαθμούς από την 14 Βέροια και 2 από τον προτελευταίο Πανθρακικο. Φυσικά έχει ακόμα 4 «δύσκολα» παιχνίδια με ΠΑΟΚ εκτός, ΑΕΚ, Ατρόμητο εντος και Ολυμπιακό εκτός

Ενα μεγάλο γιατί αιωρείται πάνω από την πόλη της Μυτιλήνης 

Ο βαθμολογικός πίνακας είχε αρχίσει να δείχνει από καιρό ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. 

Το ζήτημα παραμένει όμως. Πώς έφτασε τόσο χαμηλά η Καλλονή; Ποιες αιτίες τον οδήγησαν στην πτώση;

Η κακή λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος είχε αντίκτυπο σε αγωνιστικό επίπεδο. 
Ο κακός σχεδιασμός από το καλοκαίρι στην οργάνωση της ομάδας και οι λανθασμένες επιλογές εκ των έσω είναι οι λόγοι που οδήγησαν την ομάδα στον υποβιβασμό

Πάντως η Καλλονή δεν παραδίδει τα όπλα γιατί έχει μάθει να αγωνίζεται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους μέχρι τέλους. Αρχής γενομένης από την Κυριακή στην Τούμπα και μετά τα αλλά δύσκολα παιχνίδια που ακολουθουν.

Η Καλλονή δεν παρακάλεσε ούτε χρησιμοποίησε ποτέ πλάτες Υπουργών για να πετύχει “στόχους” και αυτό είναι το μεγάλο ατού της φέτος και ίσως και γι αυτό ήρθε ο υποβιβασμός.. Πάντως πέφτει με καθαρά χέρια και με ψηλά το κεφάλι μακριά από όλα αυτά τα ωραία που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο της Ελλάδας.

Πάντως όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος θα θυμάται την πρώτη χρονιά της Καλλονής στη Superleague οπου θα μπορούσε να είναι μια γιορτή για το Λεσβιακό λαό αν το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης είχε τη δυνατότητα να φιλοξενήσει αγώνες Superleague. Αυτό που συνέβη τη χρονιά αυτή είναι πρωτόγνωρο όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα αλλά και για τα παγκόσμια όπως αναγνωρίζει και η UEFA ...

 Η Καλλονή έπαιξε ολόκληρο πρωτάθλημα περιπλανώμενη από το ΟΑΚΑ στο Κλεάνθης Βικελιδης και από εκεί στην Νέα Σμύρνη

Να σημειώσουμε ότι φυσικά ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και σίγουρα μετά το τέλος του θα δούμε πολλά να συμβαίνουν στην βαθμολογία…. Και η Καλλονή ελπίζει να ωφεληθεί από αυτό αν και δύσκολο πλέον από την τελευταία θέση..

Μετά το τέλος της σαιζόν θα έχουμε αναλυτικό αφιέρωμα για την πορεία της Καλλονής στην Super League.

Ευχόμαστε σύντομα «από την επομένη περίοδο» η Καλλονή να είναι ξανά στα σαλόνια της Α Εθνικής…

Μέχρι τότε ας θυμηθούμε τις πρώτες δηλώσεις πριν 3 χρόνια στις 26 Μαΐου 2013 όταν η Καλλονή..ανέβηκε στην Super League:

Η ανακοίνωση  της ΑΕΛ Καλλονής: κάθε ιστορία είναι Σύγχρονη Ιστορία

"Όσο κι αν πιστεύεις στα όνειρα μόνο τη στιγμή που βγουν αληθινά, κάποιες φορές καταφέρνεις να πείθεις τον εαυτό σου πως τόσο καιρό δεν ήσουν απλά ένας ακόμη δεισιδαίμονας. Εμείς, εσείς, όλοι μας, οι φίλαθλοί μας, δεν την ονειρευτήκαμε αυτή την άνοδο, τουλάχιστον με την έννοια που η επιστήμη ερμηνεύει τα όνειρα∙ δεν έβαλε, δηλαδή, το χέρι του ο Μορφέας.

Εμείς σε όλο αυτό το «όνειρο» ήμασταν ξύπνιοι∙ ζούσαμε, λειτουργούσαμε, 

δημιουργούσαμε και φροντίζαμε γι'αυτή την ομάδα, όχι γιατί κάποια ανάγκη μας το επέβαλε, αλλά γιατί η ΑΕΛΚ ως ζωντανός οργανισμός είχε την ικανότητα να μας κρατάει «δέσμιούς» της, να μας σαγηνεύει, πείθοντάς μας κάθε φορά πως είναι Καλλονή. Έτσι, σχεδόν αβίαστα ταυτίσαμε τους εαυτούς μας με αυτή. Βρίσκαμε τους ρυθμούς της καθημερινότητάς ας μέσα από αυτή και έφτασε πολλές φορές να είναι  αυτή η τελευταία μας σκέψη πριν κοιμηθούμε.
Φτάσαμε στην άνοδο γιατί το αξίζαμε! Γιατί δυόμιση χρόνια ακατάπαυστης δουλειάς από το γήπεδο, το γραφείο, το σπίτι, δεν εφησυχάσαμε ποτέ. Ξέρετε, η δουλειά για εμάς, από τον Πρόεδρο και τη διοίκηση μέχρι τους ποδοσφαιριστές και τους εργαζόμενους στην ΠΑΕ, δεν μετράται σε ώρες εργασίας αλλά σε ώρες δημιουργίας.

Η Καλλονή δημιουργήθηκε και στη δημιουργία δεν υπάρχουν όρια, δεν υπάρχει κούραση, δεν υπάρχουν συμβιβασμοί. Αυτή την ώρα γράφεται ιστορία απ' την ΑΕΛΚ μας. Μια ιστορία στον αθλητισμό και στον πολιτισμό της Λέσβου. Στον μακραίωνο πολιτισμό της Λέσβου η άνοδος αυτή στην μεγάλη κατηγορία, στην ΣούπερΛίγκα, ποιος ξέρει, ίσως μετά από χρόνια να είναι το σημείο αφετηρίας μιας όμορφης αθλητικής -και όχι μόνο!- ιστορίας που κράτησε για χρόνια.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, όπως έλεγε ένας Ιταλός φιλόσοφος, «Κάθε Ιστορία είναι Σύγχρονη Ιστορία» και πόσο χαρούμενοι είμαστε που αυτή την ιστορία τη γράφουμε εμείς κι εσείς μαζί."

O πρόεδρος της ΑΕΛΚ μίλησε στον Παύλο Παπαδημητρίου για τον RealFm για την ιστορική μέρα και το κατόρθωμα της ομάδας του:

"Τα γράμματα που ξέρω δεν είναι αρκετά για να εκφράσω τα συναισθήματα μου. Ευχαριστώ  αυτό τον υπέροχο κόσμο που μας στηρίζει από καθε γωνιά του νησιού. Ευχαριστώ την οικογένεια μου, τα δάκρυα της οποίας έγιναν ποτάμι και έπνιξαν τους εχθρούς μου. Ευχαριστώ τον Νάσο Γιακαλή, ο οποίος με στήριξε από τη πρώτη στιγμή.

Πέρασα πολύ δύσκολες στιγμές και έπρεπε να κάνω κατάθεση ψυχής. Αυτή η άνοδος είναι δίκαιη, είναι μια δικαίωση για τους κόπους μας."

Ας θυμηθούμε το συγκινητικό και ιστορικό βίντεο της ανόδου: