Η Ελλάδα, ο ήλιος και η θάλασσα ταξιδεύουν στο Düsseldorf μέσα σ’ ένα μπουκάλι Ούζο Πλωμαρίου..!!

Άρωμα Ελλάδας σκόρπισε το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου στο Düsseldorf της Γερμανίας


Άρωμα Ελλάδας σκόρπισε το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου στο Düsseldorf της Γερμανίας, «μεταφέροντας» στους επισκέπτες της Διεθνούς Έκθεσης Οίνων και Αποσταγμάτων, ProWein, τον ήλιο και την θάλασσα του ελληνικού καλοκαιριού αλλά και τη μακρά παράδοση, την ιεροτελεστία και τα μυστικά της απόσταξης του εκλεκτού αποστάγματος.

Το Ούζο Πλωμαρίου βρέθηκε για ακόμη μία χρονιά στην Γερμανία, συμμετέχοντας στην ιδιαίτερα επιτυχημένη διεθνή έκθεση, με στόχο να χαρίσει στους επισκέπτες από όλο τον κόσμο την ευκαιρία να το γευτούν και να ταξιδέψουν μαζί του.

Η έκθεση ProWein πραγματοποιήθηκε μεταξύ 13 και 15 Μαρτίου, συγκεντρώνοντας 6.200 εκθέτες από 59 χώρες και 55.000 επισκέπτες από 126 χώρες του κόσμου. Με έναν στους δύο επισκέπτες της έκθεσης να έρχεται από το εξωτερικό, η ProWein αναδεικνύεται σταθερά σε μια από τις σημαντικότερες διεθνείς διοργανώσεις για τους οίνους και τα αποστάγματα.

Το Ούζο Πλωμαρίου ως άξιος πρεσβευτής της Ελλάδας στο εξωτερικό, υποδέχτηκε στο περίπτερό του έναν μεγάλο αριθμό επισκεπτών και τους κέρασε το αγαπημένο ελληνικό απόσταγμα. Παράλληλα, αποκάλυψε, για πρώτη φορά, στο διεθνές κοινό, τον «Κόσμο του Ούζου», μια μικρογραφία του ομώνυμου Μουσείου Ούζου που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του, στο Πλωμάρι της Λέσβου.  Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, οι επισκέπτες του περιπτέρου μπορούσαν να γνωρίσουν από κοντά την ιεροτελεστία της απόσταξης μέσα από μια φωτογραφική διαδρομή που κάλυπτε όλα τα στάδια της παραγωγής του ούζου, από τη σπορά του γλυκάνισου μέχρι την απόσταξη και την εμφιάλωση. Παράλληλα, είχαν την δυνατότητα να δουν, να αγγίξουν και να μυρίσουν εκλεκτά σπόρια από τη γη της Λέσβου που χρησιμοποιούνται στην απόσταξη του Ούζου Πλωμαρίου, όπως ο γλυκάνισος Λισβορίου βιολογικής καλλιέργειας, γνωστός ως ο καλύτερος στον κόσμο, και το αλάτι από τις αλυκές Καλλονής Λέσβου. Επίσης, μπορούσαν να παρακολουθήσουν ένα video - ξενάγηση στους χώρους του πραγματικού μουσείου στο Πλωμάρι και να πραγματοποιήσουν ένα ονειρικό ταξίδι στην ιστορία και τα μυστικά του Ούζου Πλωμαρίου.

Η θερμή υποδοχή του Ούζου Πλωμαρίου από τους ξένους καταναλωτές, κάτι που φάνηκε και από την ιδιαίτερα αυξημένη προσέλευση, αποτέλεσε και φέτος ευχάριστη έκπληξη και μεγάλη τιμή για το καταξιωμένο μας εθνικό προϊόν. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκος Καλογιάννης, Πρόεδρος της Ποτοποιίας Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτη, «Με μεγάλη μας χαρά ανακαλύπτουμε για ακόμη μια φορά ότι το Ούζο Πλωμαρίου έχει κατακτήσει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά τόσο των Ελλήνων όσο και των ξένων καταναλωτών, καταφέρνοντας να ξεχωρίσει και σε διεθνές επίπεδο για  την απαράμμιλη ποιότητά του. Η επιτυχημένη πορεία του προϊόντος στη διεθνή αγορά αποδεικνύεται,  άλλωστε, και από το σημαντικό όγκο εξαγωγών που αγγίζουν  πλέον το 54,5% του συνόλου της παραγωγής του Ούζου Πλωμαρίου ενώ το προϊόν διανέμεται σε περισσότερες από 35 χώρες παγκοσμίως.»

Λίγα λόγια για το Ούζο Πλωμαρίου:

Η ιστορία του Ούζου Πλωμαρίου, ξεκινά το 1894 στο Πλωμάρι της Λέσβου, όπου και παράγεται μέχρι σήμερα, με την ίδια μυστική συνταγή που εμπνεύστηκε ο Ισίδωρος Αρβανίτης. Προϊόν 100% από απόσταξη, παράγεται από αρίστης ποιότητας πρώτες ύλες, όπως ο γλυκάνισος πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργειας σε ιδικότητα κτήματα στο Λισβόρι της Λέσβου και με παραδοσιακό τρόπο απόσταξης σε μικρούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες ενώ διακρίνεται για το ιδιαίτερο άρωμα και την ξεχωριστή του γεύση.

Περισσότερες πληροφορίες για το Ούζο Πλωμαρίου: