ΤΩΡΑ: Συναγερμός... πολέμου στις Βρυξέλλες- Εκρήξεις σε αεροδρόμιο και το κέντρο της πόλης- Δεκάδες τραυματίες και νεκροί

Χάος με νεκρούς και τραυματίες στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών μετά από δύο ισχυρότατες εκρήξεις που σημειώθηκαν στη αίθουσα αναχωρήσεων.


Λίγη ώρα αργότερα, μία νέα έκρηξη συγκλόνισε την καρδιά της πρωτεύουσας του Βελγίου. Το νέο περιστατικό σημειώθηκε σε σταθμό του μετρό κοντά στα κτήρια της Ε.Ε.

Στο αεροδρόμιο επικράτησε απόλυτος πανικός με τον κόσμο να τρέχει πανικόβλητος να σωθεί. Το σημείο έμοιαζε με πεδίο μάχης. Τραυματίες και σπασμένα τζάμια στο σημείο που σημειώθηκαν οι εκρήξεις. 

«Παρακολουθούμε λεπτό προς λεπτό την κατάσταση. Η απόλυτη προτεραιότητα είναι τα θύματα και οι άνθρωποι που βρίσκονται μέσα στο αεροδρόμιο των Βρυξξελών», έγραψε στο Twitter ο Βέλγος Πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ.

Υπήρξαν πυροβολισμοί, ενώ ακούστηκε κάποιος να φωνάζει στα αραβικά πριν από τις δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, μεταδίδει το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Αυτόπτες μάρτυρες μεταδίδουν ότι είδαν βόμβα στο check-in των αναχωρήσεων. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες η βόμβα εξερράγη κοντά στον έλεγχο των εισιτηρίων της American Airlines.

Η Eurocontrol ανακοίνωσε ότι το αεροδρόμιο των Βρυξελλών κλείνει μέχρι νεωτέρας. Καμία πτήση δεν επιτρέπεται να προσγειωθεί ή να απογειωθεί, ενώ έχουν σταματήσει και τα δρομολόγια των τρένων προς αυτό. 

Οι εκρήξεις αυτές σημειώθηκαν τέσσερις ημέρες μετά τη σύλληψη στη βελγική πρωτεύουσα υπόπτου για τη συμμετοχή του στις τρομοκρατικές επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι.


Συναγερμός επικρατεί μετά τη διπλή έκρηξη το πρωί στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Η χώρα, στην οποία πριν δυο ημέρες συνελήφθη ο υπ' αριθμόν 1 καταζητούμενος στην υφήλιο Σαλάχ Αμπντεσλάμ βρίσκεται σε επίπεδο συναγερμού 4. 


Ουσιαστικά, αναφέρουν ορισμένες πηγές, έχει ενεργοποιηθεί το «σχέδιο καταστροφής» το οποίο ουσιαστικά πρόκειται για σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Περιπολικά κυκλοφορούν συνέχεια στους δρόμους, ενώ έχει κατέβει και ο στρατός.