Σ. Γαληνός «Ήμουν έτοιμος να φιλοξενήσω 20.000 μετανάστες στην Λέσβο- Δεν με ενημέρωσαν για την αλλαγή σχεδίου»

Στην βρετανική εφημερίδα μίλησε ο δήμαρχος της Λέσβου, ο Σπύρος Γαληνός, λέγοντας ότι δεν είναι «καμία ιδέα» αν η νέα συμφωνία θα λειτουργούσε και ήταν έτοιμος να κρατήσει έως και 20.000 στην περίπτωση που αποτύγχανε.


Μια δήλωση ΣΟΚ του Δημάρχου Λέσβου την ίδια ώρα που οι δομές είχαν σχεδόν πληρότητα 100% ενώ η συνολική χωρητικότητα φτάνει έως και τα 6000 άτομα.

Δεν ξέρουμε τι είχε στο μυαλό του ο Δήμαρχος Λέσβου, αλλά φαντάζεστε πως αν αποτύχει το παρόν σχέδιο, ο Δήμος Λέσβου θα γίνει ένα απέραντο hot spot. Να τονίσουμε ότι προ ημερών η περιφερειάρχης Β. Αιγαίου είχε με επιστολή της δηλώσει ότι δεν έχουμε άλλους χώρους φιλοξενίας… Τι παίζεται γύρω από αυτό;; Θα μας απαντήσει ο Δήμαρχος Λέσβου τι είχε στο μυαλό του πριν την συμφωνία;

Και συνεχίσει στην Daily Mail ο Δήμαρχος

Η ελληνική κυβέρνηση από την πλευρά της παραδέχθηκε επίσης ότι δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει να στέλνει πίσω τους πρόσφυγες καθώς προσπαθεί να εφαρμόσει την συμφωνία κλειδί που στοχεύει την οδό που χρησιμοποιούνταν από ένα εκατομμύριο ανθρώπους που διέσχισαν το Αιγαίο φτάνοντας στην ΕΕ τον περασμένο χρόνο.

Όπως λέει πάντως ο δήμαρχος της Λέσβου δεν έλαβε καμία προειδοποίηση για την ξαφνική αλλαγή πολιτικής που οδήγησε σε μία περιττή σύγχυση. «Πρότεινα αυτό το σχέδιο για πολύ καιρό, αλλά ξαφνικά το ανακοίνωσαν χωρίς να μας ενημερώσουν. Δεν είχαμε καμία ελπίδα να προετοιμάσουμε οτιδήποτε για αυτό. Σήμερα οι αριθμοί των αφίξεων είναι περίπου οι ίδιοι όπως ήταν πριν έτσι δεν είχε άμεσο αντίκτυπο. Μόνο ο καιρός θα δείξει αν αυτό θα αλλάξει. Σήμερα μπορώ να δεχθώ 7.000 μετανάστες, αλλά με τη βοήθεια της ΕΕ θα μπορούσα να δεχθώ 20.000, και αυτή είναι μία πιθανότητα για την οποία πρέπει να προετοιμαστούμε καθώς προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες, αυτούς τους ανθρώπους με όποιο τρόπο μπορούμε», λέει μιλώνατς στην Daily Mail ο κ. Γαληνός.

Με πληροφορίες iefimerida.gr