6οι Παλλεσβιακοί Μαθητικοί Αγώνες Μουσικής το τριήμερο 28-30 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης θα πραγματοποιήσει το τριήμερο 28-30 Μαρτίου τις παρακάτω εκδηλώσεις:


Α) Τη Δευτέρα, 29 και την Τρίτη 30 Μαρτίου, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης θα πραγματοποιηθούν οι 6οι Παλλεσβιακοί Μαθητικοί Αγώνες Μουσικής.

Τη Δευτέρα, από τις 09:00 έως τις 13:30, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα διαγωνισθούν στο πιάνο, στο βιολί, στην κιθάρα, στην ηλεκτρική κιθάρα, στα πνευστά, στον ψαλμό και στο ατομικό τραγούδι.

Την Τρίτη, 09:00 έως τις 13:30, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα διαγωνισθούν στο σαντούρι, στο ούτι, στο κανονάκι, στον τζουρά, στο αρμόνιο, στο ακορντεόν καθώς και στα Μουσικά Σύνολα Ελληνικής Παραδοσιακής και Ρεμπέτικης Μουσικής  και στα Μουσικά Σύνολα Σύγχρονης και Κλασικής Μουσικής.

Τα αποτελέσματα των Αγώνων θα ανακοινωθούν την Τρίτη, 30 Μαρτίου, στις 19:30, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στην  Τελετή Λήξης  των Αγώνων, όπου και θα δοθούν τα βραβεία και  αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους διαγωνιζομένους.

Στους φετινούς αγώνες έχουν δηλώσει συμμετοχή 300 περίπου μαθητές και μαθήτριες από Δημοτικά Σχολεία όλης της Λέσβου.

Θυμίζουμε ότι οι 6οι Παλλεσβιακοί Μαθητικοί Αγώνες Μουσικής τελούν υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου και του Δήμου Λέσβου και οργανώνονται από το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Επάνω Σκάλα», το Σύλλογο Φίλων Μουσικής Μυτιλήνης και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης.

Β) Τη Δευτέρα, 27 Μαρτίου, στις 19:30, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης  θα πραγματοποιηθεί Συναυλία ατομικών οργάνων των μαθητών και των μαθητριών του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης.

Την Τετάρτη, 30 Μαρτίου, στις 19:30, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης θα  πραγματοποιηθεί Συναυλία Μουσικών Συνόλων του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης με τίτλο «Ξενιτεμένο μου πουλί».

Η συναυλία είναι αφιερωμένη στην προσφυγιά, στην ξενιτιά, στον νόστο.

Και οι δύο συναυλίες τελούν υπό την αιγίδα  του Δήμου Λέσβου.


Η είσοδος σε  όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.