Αυτόν κάναμε πρεσβευτή της Λέσβου; - Θύελλα αντιδράσεων για τον Γιώργο Νταλάρα μετά την συναυλία της 25ης Μαρτίου στην Άγκυρα

Στο μάτι του κυκλώνα για μια ακόμη φορά ο Γιώργος Νταλάρας. Αφορμή; Η συναυλία που έδωσε στην Άγκυρα, ανήμερα της 25ης Μαρτίου.


Ο γνωστός τραγουδιστής σε συνεργασία με Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα και το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μέσης Ανατολής (METU) τραγούδησε στο πλαίσιο του ετήσιου φεστιβάλ και ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων από την Κύπρο, που είναι ο επόμενος σταθμός της περιοδείας του.

Πολλοί Κύπριοι έσπευσαν να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους μέσα από τα social media κάνοντας λόγο για άστοχη επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας (25η Μαρτίου) για μια εμφάνιση στην Τουρκία. Ενώ, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Espresso, ο νομικός Πάνος Ιωαννίδης ανέφερε για τον τραγουδιστή: “Αμετανόητος φιλάργυρος ο τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας. Ας τραγουδήσει μόνο του, με μόνους θεατές τους ιμπρεσάριους του”. 

Το ίδιο επικριτικά ήταν μάλιστα τα σχόλια και για τη συνέντευξη που έδωσε ο Γιώργος Νταλάρας στην εφημερίδα “Ankara”. Ενώ, ακολούθησαν σχόλια που τον αποκαλούσαν “ανθέλληνα” και “persona non grata” (μη επιθυμητό).

Ο γνωστός τραγουδιστής, πάντως, μετά το τέλος της συναυλίας ευχαρίστησε όσους βρέθηκαν κοντά του στο Πανεπιστήμιο για να τον δουν από κοντά και ανέβασε τη φωτογραφία μιας Τουρκοκύπριας γράφοντας: “Τούρκος εγώ και εσύ Ρωμιός και εγώ λαός και εσύ λαός... Χθες ξαναθυμήθηκα πόσο τυχερός είμαι που τραγούδησα 22 χρονών παιδί, με μητέρα πρόσφυγα από την Σμύρνη, αυτά τα λόγια του Πυθαγόρα και σε μουσική του Αποστόλου Καλδάρα. Η ειρήνη ανάμεσα στους λαούς δεν έβλαψε ποτέ κανένα, αντίθετα η έχθρα και ο φανατισμός δημιουργούν πρόσφυγες και τραγωδίες. Η Μαλέκ είναι Τουρκοκύπρια και σπουδάζει ελληνικά στο πανεπιστήμιο της Άγκυρας”.


Πηγη www.tlife.gr