Με πλοίο υψηλής ταχύτητας το δεύτερο εξάμηνο του 2017 η απευθείας σύνδεση Σμύρνης – Λέσβου

Με πλοίο υψηλής ταχύτητας το δεύτερο εξάμηνο του 2017 η απευθείας σύνδεση Σμύρνης – Λέσβου


Στα πλαίσια του Ελληνοτουρκικού Φόρουμ που πραγματοποιείται στην Σμύρνη, παρουσία Διπλωματών και Αυτοδιοικητικών των δυο πλευρών, ο Δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου της Σμύρνης κ. Κοτζάογλου ανακοίνωσε για δεύτερο εξάμηνο του 2017, την απευθείας σύνδεση Σμύρνης – Λέσβου, με πλοίο υψηλής ταχύτητας.

 Ως απόρροια των συζητήσεων που ξεκίνησαν από τον Σεπτέμβριο του 2015, με την παρουσία του Δήμαρχου Λέσβου κ. Σπύρου Γαληνού και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού – Τουρισμού κ. Κωνσταντίνου Αστυρακάκη στην έκθεση της Σμύρνης και τις επαφές που είχαν τόσο με τον κ. Κοτζάογλου όσο και με τους Δημάρχους του Κόνακ Σμύρνης και Καρσί-γιακά  Σμύρνης. Ο Δήμαρχος τότε είχε προτείνει την χρήση πλοιαρίων που όπως μας είχαν ενημερώσει ανήκαν στην αυτοδιοίκηση της Σμύρνης.

Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε πως άλλη μια προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για άνοιγμα νέων δρόμων στην Τουριστική αγορά, έχει θετική κατάληξη για τον τόπο μας, μετά τις επιτυχίες ως προς την αεροπορική σύνδεση με Κωνσταντινούπολη αλλά και την καθιέρωση του νησιού μας ως ενδιάμεσο σταθμό στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σμύρνης. Το επόμενο διάστημα οι επαφές μας με την αυτοδιοίκηση της Σμύρνης έχουν ως στόχο το άνοιγμα της γραμμής από το καλοκαίρι του 2016, κάτι που δεν μπορούμε να αποκλείσουμε.

  Ο Αντιδήμαρχος                                                                   Ο Δήμαρχος Λέσβου              
Πολιτισμού – Τουρισμού & Μήθυμνας
  Δήμου Λέσβου

    Κωνσταντίνος Αστυρακάκης                                                            Σπυρίδων Γαληνός