Συντονισμός μεταξύ Εκκλησίας και Οργανωτικής Επιτροπής για τις εκδηλώσεις “Πάσχα 2016 … στη Μυτιλήνη”

Συνάντηση με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο, είχαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δ/Κ Μυτιλήνης Πάνος Πίτσιος και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του προγράμματος “Πάσχα 2016 … στη Μυτιλήνη” Παναγιώτης Παρασκευαϊδης και Βαγγέλης Χατζημανώλης.


Το αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός μεταξύ Εκκλησίας και Οργανωτικής Επιτροπής, για την αρτιότερη οργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων που προγραμματίζονται να διοργανωθούν τις άγιες ημέρες του Πάσχα.

Κατά τη συνάντηση υπήρξε σύμπνοια και ταύτιση απόψεων, ενώ εκφράστηκε η κοινή βούληση να δοθεί στην πόλη και τα γύρω χωριά ένα εορταστικό κλίμα, σύμφωνα με το πνεύμα των ημερών, τις παραδόσεις και τα έθιμα του τόπου μας, ώστε αρχής γενομένης από φέτος, να διαμορφωθεί ένα ελκυστικό “τουριστικό προϊόν” για το Πάσχα, το οποίο κάθε χρόνο θα ενδυναμώνεται σε μία προσπάθεια προσέλκυσης και αύξησης των επισκεπτών στο νησί.

Επιπλέον, με δεδομένο ότι η Λέσβος αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα θρησκευτικά προπύργια της ορθοδοξίας, συμφωνήθηκε να ακολουθήσει στενή συνεργασία με κοινές προσπάθειες, προκειμένου να επιτευχθεί περαιτέρω αύξηση του  θρησκευτικού – προσκυνηματικού  ρεύματος πιστών προς το νησί.  

Ήδη και μετά την πρώτη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής, έχει σχεδιαστεί ο βασικός κορμός των εορταστικών εκδηλώσεων του Πάσχα και εντός των επομένων ημερών, αναμένεται να οριστικοποιηθεί το πλήρες πρόγραμμα, ώστε να προωθηθεί στα τουριστικά πρακτορεία. 

Πάνος Μιχ. Πίτσιος

Πρόεδρος Δ/Κ Μυτιλήνης