Πολύ μικρές οι ροές στο βορειοανατολικό Αιγαίο- 1588 πρόσφυγες και μετανάστες στο hot spot της Μοριας

Η κατάσταση στα hotspots των νησιών


Στη Λέσβο, χθες και μέχρι σήμερα Δευτέρα στις 9 το πρωί, αποβιβάσθηκαν 17 άτομα. Στη Χίο αποβιβάσθηκαν 63, ενώ στη Σάμο αποβιβάσθηκαν 64 άτομα.:Πολύ μικρές είναι πλέον οι ροές προσφύγων και μεταναστών προς τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Χθες Κυριακή και μέχρι σήμερα Δευτέρα στις 09:00.

Εναπομείναντες με το παλιό καθεστώς καταγραφής, οι οποίοι αναμένεται σταδιακά να αναχωρήσουν για την υπόλοιπη Ελλάδα, είναι 686 στη Μυτιλήνη, 29 στη Χίο και 337 στη Σάμο.
Υπό περιορισμό στα hotspots των τριών νησιών μιας και μπήκαν στην Ελλάδα μετά την 20η Μαρτίου, παραμένουν: Στο hotspot της Μόριας στη Λέσβο 1588, στη Χίο 1.308 και στη Σάμο 189.
Αστυνομικές πηγές, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σχολιάζοντας το ότι από τις 20 Μαρτίου το πρωί και μέχρι σήμερα 28 Μαρτίου, σε οκτώ δηλαδή συνολικά μέρες στα νησιά μπήκαν οι παραπάνω 3.085 πρόσφυγες και μετανάστες σημείωσε ότι «πρόκειται για εντυπωσιακή μείωση σε σχέση με το τι είχε παρατηρηθεί τους τελευταίους μήνες. Αυτό σε συνδυασμό με το όtι η μεγάλη πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων και συγκεκριμένα οι 2696 μπήκαν στην Ελλάδα τις τρεις πρώτες μέρες της συμφωνίας και προπάντων την πρώτη, δείχνει ότι ο αριθμός των όσων περνάν στην Ελλάδα βαίνει συνεχώς μειούμενος. Έχει μαθευτεί απέναντι ότι πλέον η Ελλάδα δεν αποτελεί δρόμο μετάβασης προς την Ευρώπη» κατέληξε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι, οδηγείται σε δίκη με την αυτόφωρη διαδικασία Έλληνας ακτιβιστής που έβαψε με σπρέι κλούβα της αστυνομίας και κατηγορείται για πρόκληση σωματικών βλαβών και αντίσταση κατά των αρχών, στη διάρκεια της κινητοποίησης την περασμένη Πέμπτη έξω από το hotspot της Μόριας.


Πηγη newsbeast.gr