Σε καρναβαλικούς ρυθμούς η Λέσβος- Η 1η δέσμη θεμάτων για τον Κρυμμένο Θησαυρό της Λέσβου (ΦΩΤΟ)

Ξεκίνησαν με φιλοδοξία να συνεισφέρουν στη χαρά και τη διασκέδαση των δημοτών, οι καρναβαλικές εκδηλώσεις της Λεσβιακής Αποκριάς “Τα Γιούνια 2016”.


Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Τσικνοπέμπτη είχαν στηθεί τρία συνεργεία τσικνίσματος και ψησίματος. Το πρωί στην Πλατεία Σαπφούς, από την Κοινωνική Κουζίνα “Ο άλλος άνθρωπος” και το απόγευμα στην αρχή Κομνηνάκη και στο “τρίγωνο” της Ερμού (πίσω από Τράπεζα Ελλάδος). Οι καταστηματάρχες και οι διερχόμενοι πολίτες, γεύτηκαν ποιοτικά σουβλάκια και τσίκνισαν χορεύοντας παραδοσιακά άσματα.

Την Παρασκευή 4 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε η έναρξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Παρουσία πλήθος κόσμου και 220 καρναβαλιστών, οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή συγκροτώντας 14 πληρώματα που λαμβάνουν μέρος στο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού, ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός κήρυξε την έναρξη της Λεσβιακής Αποκριάς 2015 “Τα Γιούνια”.

Ο συντονιστής του παιχνιδιού “Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού” Άκης Αργυρόπουλος και η βοηθός του Χρυσή Τζανέτου (μέλη της περσινής νικήτριας ομάδας “PIJAMA PARTY”), παρουσίασαν λεπτομερώς τους κανόνες και έδωσαν τις απαραίτητες οδηγίες προς τους συμμετέχοντες, οι οποίοι στη συνέχεια μέσω των αρχηγών των πληρωμάτων, παρέλαβαν την πρώτη δέσμη θεμάτων και από το Σάββατο ξεκίνησαν τη … δράση.

Ακολούθησε παρουσίαση σατιρικού βίντεο σε επιμέλεια Νίκου Χατζηγιαννάκη, ενώ το κάθε πλήρωμα αυτοπαρουσιάστηκε με ειδικό video που έπρεπε να έχει ετοιμάσει και το οποίο βαθμολογήθηκε. Η κάθε ομάδα ανέβηκε επί σκηνής για συζήτηση με τους παρουσιαστές, ενώ το αποκριάτικο γλέντι “Τα Γιούνια”, συνεχίστηκε με χορευτικά δρώμενα – αποκριάτικους χορούς latin, samba, κ.α., από τον χοροαθλητικό σύλλογο Μυτιλήνης “DANZA PASION”. Το όλο πρόγραμμα συντόνισε η ηθοποιός – θεατρολόγος Νάσια Δαφιώτη.

Την Κυριακή το βράδυ, σ’ ένα κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο, ο Θεατρικός Όμιλος Πέτρας, παρουσίασε την κλασική κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά “Μαντάμ Σουσού”, σε σκηνοθεσία Βασίλη Χατζηελευθερίου.          

Οι δραστηριότητες του παιχνιδιού “Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού” (δοκιμασίες ανοιχτών χώρων & επίλυση γρίφων), συνεχίζονται από τα συμμετέχοντα πληρώματα σε καθημερινή βάση.

Την Τετάρτη, 9 Μαρτίου και ώρα 8:30 μ.μ., ακολουθεί το μεγάλο party των πληρωμάτων στο Café “ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ”, όπου με πολλή μουσική, χορό και τραγούδι, οι ομάδες θα παραδώσουν τη “σακούλα” με τις λύσεις μιας δέσμης θεμάτων και θα παραλάβουν τις επόμενες δοκιμασίες.

Β. 1η ΔΕΣΜΗ ΘΕΜΑΤΩΝ  

Η 1η ομάδα των προκλήσεων, που ήδη τα πληρώματα κλήθηκαν να αντεπεξέλθουν τις πρώτες δύο ημέρες, ήταν τα ακόλουθα (για ευνόητους λόγους τήρησης των απαραίτητων “συνωμοτικών κανόνων”, τα θέματα δημοσιοποιούνται μόνο σε επίπεδο περιγραφής και όχι στην ακριβή τους μορφή):     

  
Θέμα 1ο: “Ο Ντελάλης”

«ΑΡΧΙΚΑ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΕΣΟΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΕΝΩ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΜΕ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΟΠΤΙΚΑ Ή ΜΕ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ. ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΝΕΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5/3 ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, ΑΠΟ ΤΙΣ 11:00-14:00 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΗ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΑΣ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΑΣ ΜΑΣΚΑΡΕΜΕΝΑ, ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ».

Θέμα 2ο: “Το πηλοφόρι, το μυστρί”.  

«(ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΔΥΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΜΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ): ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΑΣ ΜΑΣΚΑΡΕΜΕΝΑ, ΒΓΕΙΤΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΣ. ΕΚΕΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ ΤΟΥ».

Θέμα 3ο: “Ιστορίες απ’ την κρύπτη”.

«ΣΕ ΜΙΑΝ ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΝΑΝΕ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ “ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ” ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ. ΕΧΕΙ ΑΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΕΡΕΙΠΙΑ ΠΑΛΙΑ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ».
Η ακριβής μορφή των θεμάτων, καθώς και η επίλυσή τους, το βράδυ της Τετάρτης, 9 Μαρτίου 2016, στο Café  “ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ”.  Μέχρι τότε υπομονή.

Καλό καρναβάλι !!!

Η Οργανωτική Επιτροπή.