Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση «Κάπνισμα & Καρδιαγγειακά Νοσήματα» στο Πλωμαρι

Εκδήλωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο Πλωμάρι με θέμα :«Κάπνισμα & Καρδιαγγειακά Νοσήματα».


Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου με την Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής κα. Γόμου–Πρωτογεράκη Καλλίοπη, την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς κα. Αγγελική Σαραντινού και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Κυριάκο Πετρέλλη, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση με θέμα: «Κάπνισμα & Καρδιαγγειακά Νοσήματα», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με τη Λέσχη «Βενιαμίν ο Λέσβιος» στο Πλωμάρι.

Ομιλητές στην ενημερωτική ημερίδα ήταν ο ειδικός καρδιολόγος κ. Αρώνης Κωνσταντίνος, και ο κοινωνιολόγος–διδάκτορας εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κ. Αναστάσιος Γ. Ρούσσης, οι οποίοι ανέπτυξαν από ιατρική και κοινωνιολογική πλευρά, θέματα για τη σύνδεση της χρήσης καπνού και καρδιαγγειακών νοσημάτων.  


Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους παρευρισκόμενους, ενώ, παράλληλα, διατυπώθηκαν βασικές συμπερασματικές αξιολογήσεις, που έθεσαν τη βάση για τη διαμόρφωση μιας κοινής πολιτικής πρόληψης, σχετικά με το κοινωνικό φαινόμενο της χρήσης καπνού, αλλά και του συσχετισμού του με την εκδήλωση καρδιαγγειακών νοσημάτων.