Συνέδριο για το προσφυγικό από ΑΠΕ - ΜΠΕ και το Δήμο Λέσβου

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σε συνεργασία με το Δήμο Λέσβου, συνδιοργανώνουν στη Μυτιλήνη συνέδριο με θέμα «H Ελλάδα, η Ευρώπη, ο κόσμος μπροστά στην προσφυγική κρίση».


Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με συμμετοχή πολιτικών, στελεχών της αυτοδιοίκησης και οργανισμών, δημοσιογράφων, ειδικών και επιστημόνων. Η έναρξη της ημερίδας θα είναι στις 10 το πρωί.

Στόχος του συνεδρίου είναι η παρουσίαση της σημερινής κατάστασης του προσφυγικού  με φόντο τις σημαντικές εξελίξεις για το  ζήτημα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κόσμου, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Τις εναρκτήριες ομιλίες θα πραγματοποιήσουν ο  Υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής Πολιτικής αναπληρωτής Θόδωρος Δρίτσας, ο αναπληρωτής Υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και ο αναπληρωτής Υπουργός προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα παρουσιασθεί στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης έκθεση φωτογραφιών του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Ειδήσεων με τον τίτλο «Εικόνες προσφυγιάς». Επίσης θα απονεμηθεί και το «Βραβείο Ανδρέας Χριστοδουλίδης» με το οποίο επιβραβεύεται κάθε χρόνο ένας δημοσιογράφος του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την συνεισφορά του στην έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση που παρέχει το πρακτορείο. Για το 2015 το «Βραβείο Ανδρέας Χριστοδουλίδης» απονέμεται στον ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Λέσβο, Στρατή Μπαλάσκα.

Τέλος θα παραδοθεί υγειονομικό υλικό για τις ανάγκες περίθαλψης στα σκάφη του λιμενικού Σώματος από την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων.