Στα αντιπλημμυρικά έργα που υλοποιούνται στην Αγία Μαρίνα η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου

Το έργο χρηματοδοτείται από τον ειδικό φορέα δασών του Πράσινου Ταμείου με 147.000 ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην άνοιξη


Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, συνοδευόμενη από την Περιφερειακή Σύμβουλο κα. Αγγελική Σαραντινού και το Δασάρχη Λέσβου κ. Φώτη Κράλη επισκέφθηκε το έργο «Κατασκευή αντιδιαβρωτικών έργων ευρύτερης περιοχής Πλακερής  Τ. Κ. Αγίας Μαρίνας, Ταξιαρχών και Λουτρών (Δ.Ε. Μυτιλήνης), Π.Ε. Λέσβου», που υλοποιεί η Διεύθυνση Δασών Λέσβου.

Στο πλαίσιο του έργου θα τοποθετηθούν 30000 μέτρα κορμοσειρές και 200 μ2 κορμοφράγματα και φράγματα από συρματόπλεκτα κιβώτια στο χαμηλότερο τμήμα της πληγείσης περιοχής. Το έργο χρηματοδοτείται από τον ειδικό φορέα δασών του Πράσινου Ταμείου με 147.000 ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην άνοιξη.


Η Περιφερειάρχης εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την ταχύτητα υλοποίησης του έργου, σημείωσε την πολλαπλασιαστική σημασία που έχουν αυτά, τα μικρά και απολύτως φιλικά προς το περιβάλλον έργα, στην προσπάθεια για την αντιπλημμυρική προστασία των νησιών. Παράλληλα επεσήμανε και τη σπουδαιότητά τους ως αντιδιαβρωτικά έργα για την αναδάσωση των περιοχών που έχουν πληγεί από πυρκαγιές.