Δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων εγκαινιάζεται στη Μυτιλήνη από την ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση (ΦΩΤΟ)

Τη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων εγκαινιάζει στη Μυτιλήνη η οργάνωση Μετάδραση .


Η ΜΕΤΑδραση, στο πλαίσιο της προστασίας των ασυνόδευτων ανηλίκων, δημιούργησε και λειτουργεί από το Δεκέμβριο στη Μυτιλήνη, την Μεταβατική Δομή Φιλοξενίας για τα προσφυγόπουλα.

Στόχος της δράσης είναι η ελαχιστοποίηση έως και εξάλειψη του χρόνου παραμονής των ανηλίκων στα κέντρα κράτησης έως ότου ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, για την ασφαλή συνοδεία τους από την ομάδα συνοδών της ΜΕΤΑδρασης σε Κέντρα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων μόνιμου χαρακτήρα ανά την ελληνική επικράτεια.

Η χωρητικότητα της δομής φιλοξενίας ανέρχεται σε 12 κλίνες (με ενδεχόμενο επέκτασης σε 20-25) και φιλοξενεί κατά προτεραιότητα ασυνόδευτα ανήλικα έως 15 ετών. Η δράση αυτή συμβάλει ουσιαστικά στην προστασία των παιδιών από κυκλώματα διακινητών και traffickers.

Η υλοποίηση της δράσης πραγματοποιήθηκε με την στήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative). Η λειτουργία της δομής στηρίζεται και από τους χορηγούς μας, την G4SGreece με τη διάθεση προσωπικού φύλαξης, την ΙΚΕΑ Greece για την επίπλωση του χώρου, τα Ελληνικά Πετρέλαια και δεκάδες πολίτες που μας βοήθησαν στέλνοντας είδη ρουχισμού και παιχνίδια για τα παιδιά.

Η ΜΕΤΑδραση επικεντρώνει τις προσπάθειές της στη δημιουργία δύο ακόμα Μεταβατικών Δομών Φιλοξενίας, στην Χίο και στην Σάμο.


Παράλληλα με τα εγκαίνια την ίδια μέρα Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, στις 10:00 το πρωί, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «δίκτυο προστασίας για την προώθηση των δικαιωμάτων των ασυνόδευτων ανηλίκων» στο ξενοδοχείο Πύργος Μυτιλήνης.