Τιμολόγια ΔΕΗ: Μόνο 5 Δήμοι έχουν κάνει χρήση της έκπτωσης έως 75%!-Που είναι ο Δήμος Λέσβου;

Μόνο 5 Δήμοι έχουν κάνει χρήση της έκπτωσης έως 75%


Σε μία περίοδο που το "μαχαίρι" των περικοπών και η επιφόρτιση με νέες αρμοδιότητες - ευθύνες "μπαίνει" ολοένα και περισσότερο στο "πετσί" των Δήμων, μόνο 9 Δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης αυτών και 5 Δήμοι σ' όλη την Ελλάδα, έχουν ωφεληθεί από την εφαρμογή της έκπτωσης έως και 75% στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, κατ' εφαρμογή του ν. 4296/2014 για έκπτωση στο ανταγωνιστικό σκέλος και αφαίρεση της χρέωσης Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας από τους δικαιούχους του «Τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης (Τ.Υ.Α.)», σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ, σε απάντηση Ερώτησης του Βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Δημοκρατική Συμπαράταξη, Γιάννη Μανιάτη.

Επισημαίνεται ότι, η ευνοϊκή αυτή διάταξη, ήταν εισήγηση του κ. Μανιάτη, την περίοδο υπουργίας του στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.
Οι Δήμοι αναλυτικά

Οι 5 Δήμοι, που κάνουν χρήση της ευνοϊκής ρύθμισης του "75%", όπως παρουσιάζει το epoli.gr είναι οι ακόλουθοι:

1. ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ (4 Δομές)

2. ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ (2 Δομές)

3. ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ (1 Δομή)

4. ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (1 Δομή)

5. ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ (1 Δομή).

Οι Φορείς που μπορούν να ωφεληθούν ξεπερνούν τις 1.500!

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές απαντήσεις του αρμόδιου Υπουργείου, οι Φορείς που έχουν ενταχθεί μέχρι σήμερα στο ειδικό «Τιμολόγιο Υπηρεσιών Αλληλεγγύης (Τ.Υ.Α.)», κατανέμονται στις ακόλουθες ομάδες:

α) 165 πιστοποιημένα Ν.Π.Ι.Δ. που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας (Γηροκομεία, Ορφανοτροφεία, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», «Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΑΓΑΠΗΣ», Πανελλήνιος Σύλλογος Τυφλών, Σύλλογοι Πολυτέκνων, Σύλλογοι Παραπληγικών, κ.ά.).
β) 254 εκκλησιαστικά Ιδρύματα που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής σίτισης.
γ) 33 Ν.Π.Δ.Δ. προνοιακού χαρακτήρα.
δ) 9 Δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρωτοβάθμιων ΟΤΑ.
Σημειώνεται ότι, οι φορείς που μπορεί να ωφεληθούν, κατ' εκτίμηση ξεπερνούν τους 1.500.


Πηγη epoli.gr