ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ-Κλειστά καταστήματα, καφετέριες, βενζινάδικα, περιπτερά, ψητοπωλεία-Απεργία στα ταξί, πλοία και ΜΜΜ-4 Φεβρουαρίου

Γενική απεργία την Πέμπτη 4/2 έχουν εξαγγείλει τα συνδικάτα ενάντια στο ασφαλιστικό, με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να ηγούνται της κινητοποίησης


Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται η χώρα την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, ημέρα της Γενικής Απεργίας που έχουν εξαγγείλει τα συνδικάτα ενάντια στο σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης, με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, που ηγούνται της κινητοποίησης, να προσκαλούν σε μαζική συμμετοχή.

- Στην απεργία της Πέμπτης συμμετέχουν η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και ΕΣΕΕ (έμποροι) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη Μητροπόλεως μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ στις 11:00.

- Συμμετέχουν, επίσης, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί και φαρμακοποιοί αλλά και συνολικά ο επιστημονικός κλάδος (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί).
- Επίσης, απεργούν ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενώ νέα 48ωρη απεργία εξήγγειλε η ΠΝΟ-ΝΑΤ με την κινητοποίηση να αρχίζει στις 6 το πρωί της Πέμπτης (4 Φεβρουαρίου) και να ολοκληρώνεται στις 6 το πρωί του Σαββάτου (6 Φεβρουαρίου). 

Στην απεργία συμμετέχουν, ακόμη, η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος, οι οδηγοί ταξί και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες οι οποίοι ενισχύουν τα μπλόκα.

- Κλειστά θα είναι και τα βενζινάδικα λόγω της συμμετοχής στην απεργια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων(ΠΟΠΕΚ).

Το καθολικό αίτημα των κινητοποιήσεων είναι να αποσυρθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό το οποίο, όπως υποστηρίζουν, καταργεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και οδηγεί σε νέες μειώσεις των συντάξεων.
Όλες οι ανακοινώσεις σωματείων της Λέσβου


Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικού Αιγαίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Συμμετοχή στην απεργία  την Πέμπτη 04/02/2016

Η Τοπική Διοίκηση του 13ου Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικού Αιγαίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, συνεδρίασε εκτάκτως την Τρίτη 02/02/2016, και αφού συζήτησε τις προτάσεις της Κυβέρνησης για το νέο Ασφαλιστικό, αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή στην Πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 04/02/2016, διότι εκτιμά ότι η εφαρμογή των προτεινόμενων μέτρων θα οδηγήσει σε οικονομική και επαγγελματική εξόντωση τους συναδέλφους Οικονομολόγους.

Καλεί όλα τα μέλη του, να παρευρίσκονται την Πέμπτη 04/02/2016 στις 10 πμ. στην είσοδο του Εμπορικού Επιμελητηρίου στην προκυμαία της Μυτιλήνης.


Ο Πρόεδρος,

Παναγιώτης Μπαρούτης.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ.

ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ, 11.ΟΟ ΠΜ.
             ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Εργαζόμενη, άνεργη, συνταξιούχε, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα,

ήρθε η ώρα να σηκώσουμε το ανάστημα μας, να πάρουμε θέση στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να υπερασπιστούμε τη μεγάλη κατάκτηση του εργατικού λαικού κινήματος που είναι η κοινωνική ασφάλιση. Αφορά όλο το πλέγμα προστασίας της ζωής μας, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη της οικογένειας μας και ιδιαίτερα των παιδιών μας, το επίδομα και την άδεια μητρότητας, την προστασία από επαγγελματικό κίνδυνο και εργατικά ατυχήματα, το συνταξιοδοτικό.

Η κοινωνική ασφάλιση κατακτήθηκε με αγώνα και αίμα. Δεν τους τη χαρίζουμε. Στέλνουμε αγωνιστική απάντηση ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα, που δεν αφήνει καμιά μας απ’έξω.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, έρχεται να ολοκληρώσει τη σφαγή των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας. Η πρόταση-σφαγείο κατεδαφίζει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και τη μετατρέπει σε ατομική υπόθεση. Χτυπάει ιδιαίτερα τη νέα γενιά, τις νέες γυναίκες που πλήττονται από την ανεργία, την ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη δουλειά, τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο.

Η πρόταση αυτή δε διορθώνεται, δε βελτιώνεται, ούτε και παίρνει τροποποιήσεις. Όσοι μιλούν για βελτιώσεις με δήθεν διαλόγους παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης και των μονοπωλίων. Τρίβουν τα χέρια τους οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην υγεία. Δεν ειναι τυχαίο που η κυβέρνηση, το ίδιο βράδυ της συζήτησης για το ασφαλιστικό στη βουλή, κατέθεσε την επικύρωση των κατευθύνσεων της ΕΕ για τις ασφαλιστικές εταιρείες. Δική μας απαίτηση ειναι αυτός ο νόμος λαιμητόμος να μην φτάσει στη βουλή. Καμιά στήριξη στη κυβέρνηση! Καμιά αποδοχή της βάρβαρης και αντιλαϊκής  ΕΕ.


Όλες στο δρόμο να παλέψουμε για το δίκιο μας. Να  μη συμβιβαστούμε με τα ψύχουλα που πέφτουν από το τραπέζι των εκμεταλλευτών μας.

Παλεσβιακό Εργατικό Κέντρο

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 4 Φλεβάρη
Ξεσηκωμός παντού. Να μην περάσει ο νόμος - λαιμητόμος!

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αφού εφάρμοσε κατά γράμμα και επέκτεινε τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων, των κατευθύνσεων του Κεφαλαίου, της Ε.Ε., έρχεται σήμερα με νέα μέτρα, νέους νόμους που βάζουν ταφόπλακα στους εργαζόμενους, στα φτωχά – λαϊκά στρώματα. Ήδη ο λαός πληρώνει ακριβά τους νόμους και τα μέτρα που εφαρμόζουν, και θα συνεχίσουν να το κάνουν, οι κυβερνήσεις. Αφού διέλυσαν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, έκαναν καθεστώς για το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα για 400 και 500 ευρώ, ισοπέδωσαν δικαιώματα στην Υγεία και την Πρόνοια, εκτίναξαν την μαύρη – ανασφάλιστη εργασία έρχονται να δώσουν το τελικό χτύπημα διαλύοντας ότι έχει απομείνει από την κοινωνική Ασφάλιση.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες
Η κοινωνική Ασφάλιση για την κυβέρνηση και τους μεγαλοεργοδότες είναι κόστος, είναι βαρίδι γι’ αυτό και θέλουν να την τσακίσουν, να μην απομείνει τίποτα. Μόνο όφελος θα έχουν αυτοί που λυμαίνονται το χώρο της Υγείας, οι μεγαλέμποροι της Υγείας και οι ασφαλιστικές εταιρείες. Και αν γι’ αυτούς είναι κόστος, για εμάς είναι αναφαίρετο δικαίωμα, είναι η ζωή μας και η προστασία των οικογενειών μας!

Η κοινωνική Ασφάλιση δεν χαρίστηκε. Τα εκατομμύρια των εργαζόμενων κατέκτησαν αυτό το δικαίωμα με σκληρούς αιματηρούς πολύχρονους αγώνες. Διεκδίκησαν και κατέκτησαν να υπάρχει προστασία και αξιοπρεπής ζωή μέσω των συντάξεων μετά τον εργάσιμο βίο, κάλυψη και φροντίδα της εργατικής – λαϊκής οικογένειας, προνοιακά επιδόματα για πιο ευπαθείς ομάδες. Με τέτοιους αγώνες, με οργάνωση του αγώνα μας στους κλάδους, στους χώρους δουλειάς, στα στέκια νεολαίας, στις γειτονιές και στα χωριά θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας, τη ζωή μας.

Το κυβερνητικό σχέδιο δεν διορθώνεται! Μόνο ανατρέπεται!
Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Ήρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε τη μεγάλη δύναμη που έχουμε! Από τη συμμετοχή μας στην απεργία, στον οργανωμένο αγώνα θα κριθεί το αποτέλεσμα! Να παρθεί πίσω ο νόμος που βάζει ταφόπλακα στα δικαιώματα μας! Να μην φτάσει καν στη Βουλή!

Μην τους εμπιστεύεσαι! Αρκετά πια με τα ψέματα της Κυβέρνησης. Το νέο Ασφαλιστικό όχι μόνο δεν θα φέρει “δικαιοσύνη” και “ισονομία” όπως λένε κυβέρνηση και παπαγαλάκια αλλά θα ξεριζώσει πλήρως την Κοινωνική Ασφάλιση.


•    Φέρνουν ένα νόμο - πακέτο που περιέχει όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους στην πιο επιθετική τους μορφή, οι οποίοι καταργούν την κοινωνική ασφάλιση, με όλες τις μειώσεις που έχουν τσακίσει το λαϊκό εισόδημα μαζί με νέες δυσβάσταχτες.
•    Χαρίζουν όλα τα κλεμμένα και λεηλατημένα από τα κουρέματα, τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, την εισφοροδιαφυγή του κεφαλαίου.
•    Δουλειά ως τα 67 χρόνια για μια σύνταξη επίδομα φτώχειας για την συντριπτική πλειοψηφία.
•    Μειώνουν την κρατική χρηματοδότηση στο ελάχιστο και μόνο για ένα μέρος της σύνταξης και αυτή υπό προϋποθέσεις με στόχο την απαλλαγή του κράτους.
•    Βγάζουν στο σφυρί τα περιουσιακά στοιχεία των ταμείων για να πληρώσουν τους δανειστές «στην ώρα τους» όπως έκαναν και με τα λεφτά των ταμείων.
•    Σφαγιάζουν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους.
•    Νομοθετούν νέο τρόπο υπολογισμού, δηλαδή μόνιμο μηχανισμό μειώσεων συντάξεων και παροχών. Η σύνταξη θα υπολογίζεται στο σύνολο του εργασίμου βίου, με τους μισθούς σήμερα να παραμένουν στα άθλια επίπεδα των 586 και των 511 ευρώ.
•    Καταργούν το ΕΚΑΣ, το επίδομα που έπαιρναν οι φτωχοί συνταξιούχοι.
•    Πετσοκόβουν ακόμα μια φορά τις αναπηρικές συντάξεις, τα προνοιακά επιδόματα συνεχίζοντας ένα ακήρυχτο πόλεμο στους ανάπηρους και τις οικογένειές τους.
•    Η σφοδρότητα της επίθεσης στο ασφαλιστικό δεν αφήνει κανέναν κλάδο ανέγγιχτο. Χτυπά τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων, εργαζόμενων με μπλοκάκια, αγροτών, ελευθεροεπαγγελματιών, επιστημόνων!
•    Την ίδια μέρα με το νόμο Κατρούγκαλου έφεραν στη Βουλή νόμο για την ιδιωτική ασφάλιση, στρώνοντας κόκκινο χαλί για τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Κανένας εργαζόμενος να μην παρασυρθεί από την υποκριτική στάση των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και του κεφαλαίου. Το μόνο ερώτημα που μπαίνει είναι ή οι ανάγκες του κεφαλαίου ή οι δικές μας ανάγκες. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Για εμάς είναι μονόδρομος η ανατροπή των πολιτικών του κεφαλαίου αυτών που ματώνουν τον λαό, που εκμεταλλεύονται την εργατική μας δύναμη για τη δική τους κερδοφορία, τα κέρδη των καπιταλιστών.

Για να κερδίσουν οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι επαγγελματοβιοτέχνες
                            Θα πρέπει να χάσουν τα μονοπώλια, οι επιχειρηματικοί όμιλοι.
 
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ ΣΤΙΣ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ
 
Παλεσβιακό Εργατικό ΚέντροΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Λέσβου

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Λέσβου χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς, τα δεκάδες μπλόκα σε όλη την χώρα. Ο αγώνας που κλιμακώνεται γίνεται γιατί η μικρομεσαία αγροτιά οδηγείται σε ξεκλήρισμα από την νέα ΚΑΠ, από τα συνδυασμένα χτυπήματα στο ασφαλιστικό, τον ΕΝΦΙΑ και τους άλλους δυσβάσταχτους φόρους που  καταστρέφουν μεγάλο κομμάτι φτωχομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, αλιέων και γεωτεχνικών από την παραγωγή.

Ο αγώνας αυτός αντικειμενικά στρέφεται ενάντια στην αντιδραστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει και κλιμακώνει την βάρβαρη μνημονιακή επίθεση ενάντια στο λαό. Ενάντια σε όλο το μνημονιακό μπλοκ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων που είτε ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, είτε κάνουν αντιπολίτευση από δεξιά, ζητώντας πιο άμεση και βίαιη υποταγή στην τρόικα. Ενάντια στους φασιστές της Χρυσής Αυγής που επιδιώκουν να δημαγωγήσουν με τα προβλήματα των αγροτών ενώ είναι τα μαντρόσκυλα των νεοτσιφλικάδων και οι υποστηριχτές της ευρωζώνης και της ΕΕ. Ενάντια στην τρόικα, και ειδικά την Ευρωπαϊκή Ένωση, που επιβάλλει όλα αυτά τα μέτρα και που μέσα από τις αντιδραστικές ρυθμίσεις της ΚΑΠ προωθεί τη συντριβή των μικρομεσαίων αγροτών και την δημιουργία των νέων επιχειρηματιών- τσιφλικάδων. Ενάντια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που ωφελούνται από όλα αυτά και φορτώνουν την κρίση στα εργατικά και λαϊκά στρώματα.


Ο αγώνας αυτός δεν γίνεται για την τιμή των όπλων. Πρέπει να έχει στόχο την νίκη. Να μην έρθει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα στη βουλή.


Προϋπόθεση για αυτό είναι να περάσει στα χέρια των αγωνιζόμενων με αυθεντικό συντονισμό των κινητοποιήσεων, συνελεύσεις των μπλόκων και των συλλαλητηρίων και πανελλαδική συνέλευση των αντιπροσώπων των μπλόκων και των συλλαλητηρίων και όχι στα χέρια των αγροτοπατέρων και εργατοπατέρων. Σε αυτή τη βάση η συνάντηση με τον Τσίπρα χωρίς ρητή δέσμευση ότι δεν θα κατεβάσει φορολογικό και ασφαλιστικό είναι λάθος, κινείται στη λογική μοιράσματος της φτώχειας και ανοίγει το δρόμο διαπραγμάτευσης των μεγαλοαγροτών και της συνεταιριστικής γραφειοκρατίας με την κυβέρνηση, σε βάρος της φτωχομεσαίας αγροτιάς και των εργαζομένων στον πρωτογενή τομέα.
Το κριτήριο διαμόρφωσης των αιτημάτων δεν πρέπει να είναι το μοίρασμα της φτώχειας αλλά τα σύγ-χρονα λαϊκά δικαιώματα. Απαιτείται η οικοδόμηση μιας ευρύτερης συμμαχίας που θα βάζει μπροστά τις συνολικές ανάγκες και όχι τα μικροσυμφέροντα του καθενός.
Να συνδέεται με την συνολική πολιτική λύση που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία: την κατάργη-ση των μνημονίων, την διαγραφή του χιλιοπληρωμένου χρέους, την εθνικοποίηση- κρατικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων του αγροτοδιατροφικού τομέα, την ρήξη με την ΚΑΠ, την ευρωζώνη και την ΕΕ και την αποδέσμευση από αυτήν.
Με αυτή τη λογική δίνουν τη μάχη οι δυνάμεις της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. σε όλη την χώρα στηρίζουν και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, τα συλλαλητήρια και τα μπλόκα.
4 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΑΝΟΙΧΤΟ,
ΜΠΛΟΚΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ.
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
 
ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΛΕΣΒΟΥΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΩΝ Ν.ΛΕΣΒΟΥ


A N A K O I N Ω Σ Η

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 4 Φλεβάρη
Ξεσηκωμός παντού. Να μην περάσει ο νόμος – λαιμητόμος
για την Κοινωνική Ασφάλιση!

Συνάδελφοι,
      Το Σωματείο Επαγγελματιών Υπαλλήλων Οδηγών και Εισπρακτόρων Ν.Λέσβου συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική, Πανεργατική Απεργία της
4 Φλεβάρη και καλεί τα μέλη του, να συμμετάσχουν στην Απεργιακή Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, την Πέμπτη 4 Φλεβάρη και ώρα 11 το πρωί στην Πλατεία Σαπφούς.
   Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αφού εφάρμοσε κατά γράμμα και επέκτεινε τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων, των κατευθύνσεων της Ε.Ε., έρχεται σήμερα με νέα μέτρα, νέους νόμους που βάζουν ταφόπλακα στους εργαζόμενους, στα φτωχά – λαϊκά στρώματα. Ήδη ο λαός πληρώνει ακριβά τους νόμους και τα μέτρα που εφαρμόζουν, και θα συνεχίσουν να το κάνουν, οι κυβερνήσεις. Αφού διέλυσαν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, έκαναν καθεστώς για το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα για 400 και 500 ευρώ, ισοπέδωσαν δικαιώματα στην Υγεία και την Πρόνοια, εκτίναξαν την μαύρη – ανασφάλιστη εργασία έρχονται να δώσουν το τελικό χτύπημα διαλύοντας ότι έχει απομείνει από την κοινωνική Ασφάλιση.


   Η κοινωνική Ασφάλιση για την κυβέρνηση και τους μεγαλοεργοδότες είναι κόστος, είναι βαρίδι γι’ αυτό και θέλουν να την τσακίσουν, να μην απομείνει τίποτα. Μόνο όφελος θα έχουν αυτοί που λυμαίνονται το χώρο της Υγείας, οι μεγαλέμποροι της Υγείας και οι ασφαλιστικές εταιρείες. Και αν γι’ αυτούς είναι κόστος, για εμάς είναι αναφαίρετο δικαίωμα, είναι η ζωή μας και η προστασία των οικογενειών μας!
  Η κοινωνική Ασφάλιση δεν χαρίστηκε. Τα εκατομμύρια των εργαζόμενων κατέκτησαν αυτό το δικαίωμα με σκληρούς αιματηρούς πολύχρονους αγώνες. Διεκδίκησαν και κατέκτησαν να υπάρχει προστασία και αξιοπρεπής ζωή μέσω των συντάξεων μετά τον εργάσιμο βίο, κάλυψη και φροντίδα της εργατικής – λαϊκής οικογένειας, προνοιακά επιδόματα για πιο ευπαθείς ομάδες.

Το κυβερνητικό σχέδιο δεν διορθώνεται! Μόνο ανατρέπεται!
Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Ήρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε τη μεγάλη δύναμη που έχουμε! Από τη συμμετοχή μας στην απεργία, στον οργανωμένο αγώνα θα κριθεί το αποτέλεσμα! Να παρθεί πίσω ο νόμος που βάζει ταφόπλακα στα δικαιώματα μας! Να μην φτάσει καν στη Βουλή!


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ  ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ ΣΤΙΣ 11:00 Π.Μ.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΩΝ Ν.ΛΕΣΒΟΥ
 Συντονιστική Επιτροπή για το Ασφαλιστικό

Στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016 με θέμα το Ασφαλιστικό και στην οποία συμμετείχαν Επαγγελματίες, Έμποροι, Επιστήμονες, Υπάλληλοι του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, αποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω:
Συμμετοχή όλων στη Γενική Απεργία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016.
Συνένωση των δυνάμεών μας με αυτή των Αγροτών, καθότι έχουμε κοινό σκοπό.
Συνάντηση με τους Βουλευτές του Νομού Λέσβου, τους οποίους θα ενημερώσουμε για τις αντιδράσεις των Φορέων και θα τους ζητήσουμε να δεσμευτούν ότι δεν θα ψηφίσουν το παρόν νομοσχέδιο.

Η Συντονιστική Επιτροπή θα συνεδριάζει σε μόνιμη βάση και θα αποφασίζει για την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Η Συντονιστική Επιτροπή για το Ασφαλιστικό.
 ΑΔΕΔΥ ΛΕΣΒΟΥ

Απεργιακή συγκέντρωση στα κεντρικά σχολεία Μυτιλήνης Πέμπτη 4 Φλεβάρη 10:30
Το 2016 είναι μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονιά για τους εργαζόμενους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα, καθώς συνεχίζεται και από την συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α –ΑΝ.ΕΛ. η εφαρμογή των βάρβαρων, μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών της λιτότητας, της ανεργίας, της εσωτερικής υποτίμησης και της περικοπής κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, παρά το μεγάλο ΟΧΙ του ελληνικού λαού.

Συνεχίζεται το καθεστώς της επιτροπείας της χώρα μας από τους δανειστές και έτσι, μετά τη ψήφιση του 3ου μνημονίου, κανένα νομοσχέδιο δεν μπορεί να προωθηθεί και να ψηφιστεί στη βουλή χωρίς την έγκριση των δανειστών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ!
Το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό αποτελεί ένα βαθιά αντιλαϊκό νομοσχέδιο που κατεδαφίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα έχει απομείνει στο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση, προωθεί νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά.

Τα μέτρα που περιλαμβάνει είναι η αφετηρία της «διαπραγμάτευσης» με το κουαρτέτο. Αν είναι αυτή η «αφετηρία» της συγκυβέρνησης καταλαβαίνουμε πόσο χειρότερη θα είναι η κατάληξη. Το κουαρτέτο των δανειστών στις «διαπραγματεύσεις» θα αξιοποιήσει αυτές τις προτάσεις ως πρώτο βήμα, για να διασφαλίσει αυτό που έχει ψηφιστεί στο 3ο μνημόνιο, δηλαδή τη μετατροπή όλων των συντάξεων (νυν καταβαλλομένων και μελλοντικών) σε επιδόματα φτώχειας και εξαθλίωσης.

Πρόκειται για βίαιη μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη «μεταρρύθμιση» που συνεχίζει επάξια την πολιτική της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Στόχος της συγκυβέρνησης είναι να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της από το τρίτο μνημόνιο για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δις ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του επαχθούς, παράνομου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας.
Ο Νόμος που σχεδιάζει να ψηφίσει η συγκυβέρνηση, έρχεται να προστεθεί στους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους (Σιούφα, Πετραλιά, Λοβέρδου-Κουτρουμάνη κ.λπ.), στην αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια ή στα 62 με 40 χρόνια εργασίας, στην αύξηση των εισφορών για την περίθαλψη στους ήδη συνταξιούχους καθώς και στις περικοπές των δαπανών για συντάξεις. Πρόκειται για μια συνολική αντεργατική – αντιασφαλιστική αναδιάρθρωση, όχι απλά για κάποια νέα μέτρα που προστίθενται στα προηγούμενα, που διαλύει ότι έμεινε όρθιο από το Δημόσιο αλληλέγγυο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέποντάς το σε ανταποδοτικό με κατεύθυνση να γίνει πλήρως κεφαλοποιητικό.

Για όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων και συνταξιούχων, σημερινών και μελλοντικών, θεσπίζονται ενιαίοι κανόνες, προσαρμοσμένοι στους δημοσιονομικούς στόχους της συγκυβέρνησης, γεγονός που σημαίνει νέες μειώσεις σε παροχές και συντάξεις για όλους, δηλαδή ενοποίηση και εξίσωση στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Μετά από τις μεγάλες μειώσεις των συντάξεων που έγιναν από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις ΠΑ.ΣΟ.Κ και Ν.Δ. και τις επιπλέον που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. το καλοκαίρι, σχεδιάζουν τώρα νέες δραστικές μειώσεις σε όλους τους συνταξιούχους, βάζοντας ταφόπλακα στο Δημόσιο, καθολικό και αναδιανεμητικό χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Οι ασφαλισμένοι θα αναγκάζονται, και εφόσον αντέχουν οικονομικά, να καταφύγουν στην ιδιωτική ασφάλιση για να έχουν στοιχειώδεις παροχές υγείας ή στοιχειώδεις συνθήκες επιβίωσης στα γεράματα. Ενισχύονται με αυτόν τον τρόπο το κεφάλαιο και οι ιδιωτικοί επιχειρηματικοί όμιλοι των ασφαλιστικών πολυεθνικών. Η ασφάλιση από συλλογικό δικαίωμα και εργατική κατάκτηση, μετατρέπεται σε ατομική υποχρέωση.
Το επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμο για τον κόσμο της εργασίας και για τον λαό συνολικότερα και για αυτό πρέπει με τους καλύτερους και μαζικότερους όρους να δώσουμε τη μάχη για την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης.
Το αντιδραστικό νομοσχέδιο μπορεί και πρέπει να μπλοκαριστεί και να μην ψηφιστεί με την δύναμη ενός πανεργατικού – παλλαϊκού ξεσηκωμού. Με άμεση κλιμάκωση των πολύμορφων κινητοποιήσεων με συλλαλητήρια, καταλήψεις, αποκλεισμούς δρόμων με τη Γενική Απεργία στις 4 Φεβρουαρίου 2016 και την παραπέρα κλιμάκωση, με στόχο να μην τολμήσει η συγκυβέρνηση να το καταθέσει. Μπορούμε μέσα από τον ευρύτερο λαϊκό ξεσηκωμό να ακυρώσουμε τα σχέδια πλήρους διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης. Όλοι μαζί, Αγρότες Εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, Συνταξιούχοι, Ελεύθεροι Επαγγελματίες μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Όλοι και Όλες

στη Γενική Απεργία, την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016


και στο Παλλεσβιακό Απεργιακό Συλλαλητήριο στην Μυτιλήνη μπροστά στα Κεντρικά σχολεία


10:30 π.μ.
Όλοι και Όλες στα Συλλαλητήρια
Η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν θα περάσει!
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗΓια την Ε.Γ
Του Ν.Τ Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΑΦΗΣ                                                    ΠΑΝ. ΚΑΤΣΑΒΕΛΛΗΣ

ΑΔΕΔΥ ΛΕΣΒΟΥΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ 

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Λέσβου συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Πέ-μπτη 4 Φλεβάρη και ώρα 10:30 π.μ. στα Κεντρικά Λύκεια. Λέμε ΟΧΙ στις πολιτικές της κοινωνικής εξαθλίωσης και στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης. Παλεύουμε για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά, για μόνιμη και σταθερή εργασία, για αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις. Διεκδικούμε τη κατάργηση των μνημονίων, των εφαρμοστικών τους νόμων και τη διαγραφή του χρέους.

ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ 

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Στην τελική ευθεία για την αντιδραστική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος έχει μπει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε συμπόρευση με ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και τα πιο ισχυρά τμήματα του εγχώριου κεφαλαίου. Πρόκειται για πρωτοφανή αντιλαϊκή αναδιάρθρωση, που υπερβαίνει τους νόμους Γιαννίτση,  Λοβέρδου – Κουτρουμάνη και τα πορίσματα των επιτροπών «σοφών». Κατεδαφίζει όλα όσα ισχύουν στο ασφαλιστικό σύστημα μέχρι σήμερα. Καταργεί κάθε απομεινάρι κοινωνικού-αναδιανεμητικού χαρακτήρα και μετατρέπει την κοινωνική ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση. Δημιουργεί ένα άλλο σύστημα, βασισμένο στις νεοφιλελεύθερες λογικές των ΕΕ-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ, που όπου εφαρμόστηκαν διέλυσαν το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα. Τα μέτρα δεν θα εξαντληθούν με την ψήφιση του νομοσχεδίου, αλλά θα υπάρχουν ειδικές ρήτρες που θα μεταβάλουν το ύψος των συντάξεων αυτόματα, δικτατορικά, χωρίς να απαιτούνται κάθε φορά νέες νομοθετικές ρυθμίσεις. Η πρώτη δόση των αλλαγών θα εφαρμοστεί μέσα στο 2016 και στόχο έχουν την περικοπή από το ασφαλιστικό σύστημα για το 2015 450εκ. ευρώ και από 1% του ΑΕΠ για το 2016 και 2017, δηλαδή άλλα 3,6 δισ. ευρώ.

Μεγάλες μειώσεις στις κύριες συντάξεις, τόσο στις νέες, όσο και στις ήδη καταβαλλόμενες. Η σύνταξη χωρίζεται σε δύο μέρη, την «εθνική σύνταξη» και την αναλογική – ανταποδοτική. Η «εθνική σύνταξη» (σήμερα προβλέπεται ανώτερο όριο 384 ευρώ, αύριο πιθανά μικρότερη), θα δίνεται στα 67 έτη ηλικίας ή στα 62 με 40 χρόνια δουλειάς. Η αναλογική-ανταποδοτική σύνταξη, θα στηρίζεται στη σύνδεση εισφορών-παροχών, θα έχει χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης (από 38%). Θα υπολογίζεται με βάση τον μέσο όρο όλου του εργασιακού βίου κι όχι με τον καταληκτικό μισθό ή έστω με την καλύτερη 5ετία ή 10ετία. Κατάργηση όλων των ως τώρα ορίων των κατώτατων συντάξεων για όσους αποχωρούν από 1/7/2015 και μετά. Τα νέα ποσά για τις κατώτερες κύριες συντάξεις θα ξεκινούν από τα 170 ευρώ.
Στις επικουρικές συντάξεις το ψαλίδι θα ξεκινά από 8% και θα φτάνει το 15% ή και το 30%. Με την επιβολή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, που μετονομάστηκε σε «κανόνα βιωσιμότητας», θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη μείωση. Χαμηλότερα εισοδηματικά κριτήρια για το ΕΚΑΣ, με αποτέλεσμα να το χάνουν 70.000 δικαιούχοι. Από το 2020 καταργείται εντελώς, έτσι θίγονται οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Μείωση κατά 10% ως 15% στο νέο εφάπαξ. 
Δραματική αύξηση εισφορών για ασφάλιση και υγεία για όλους τους εργαζόμενους, που οδηγεί και σε μείωση μισθών. Με τις νέες διατάξεις του νόμου συνθλίβονται κυριολεκτικά τα «μπλοκάκια» και οι αυτοαπασχολούμενοι, καθώς οι εισφορές διαμορφώνονται στο 38,45% επί του εισοδήματος τους. Αυξήσεις σε τρεις δόσεις στις εισφορές των αγροτών που θα πάνε από το 7% στο 20% του ποσού της ασφαλιστικής τους κατηγορίας. 
Ανατροπή στις πρόωρες συντάξεις με κρυφές αυξήσεις στα όρια ηλικίας και μείωση σύνταξης πάνω και από 40% για το Δημόσιο. Κατάργηση των ειδικών καθεστώτων συνταξιοδότησης από το Δημόσιο, με αύξηση ορίων συνταξιοδότησης. Δεν είναι μακριά η μέρα που θα βλέπουμε εβδομηντάχρονους νηπιαγωγούς, νοσηλευτές και γιατρούς.
Κατάργηση των ασφαλιστικών ταμείων και ενοποίησή τους σε ένα ενιαίο φορέα με σκοπό την εξίσωση όλων των παροχών τους στα χαμηλότερα επίπεδα, εξίσωση στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Αυτό θα οδηγήσει στην υφαρπαγή όλων των αποθεματικών και στο ξεπούλημα της περιουσίας των ταμείων. 

Με τον νόμο αυτό χτυπιέται το σύνολο των εργαζομένων, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καταστρέφονται οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες και τα μικρομεσαία στρώματα της πόλης. Ετοιμάζουν στη νέα γενιά σύνταξη των 170 ευρώ, μισθό των 300 ευρώ και δουλειά 5μηνης ανάσας, ανάμεσα στην ανεργία και την μετανάστευση. Ετοιμάζουν στο λαό «μαύρα γηρατειά» με επιδόματα πείνας και περίθαλψη «ράντζου». Εξαναγκάζουν όσους ασφαλισμένους αντέχουν οικονομικά να ξαναπληρώνουν εισφορές σε επαγγελματικά ταμεία ή στην ιδιωτική ασφάλιση προκειμένου να έχουν στοιχειώδεις παροχές υγείας και σύνταξης. Ενισχύουν έτσι τις ασφαλιστικές πολυεθνικές και τις επιχειρήσεις υγείας. Συνολικά, κατεδαφίζουν το κολοβό, αναδιανεμητικό σύστημα μετατρέποντας το σε ανταποδοτικό – κεφαλαιοποιητικό. Ο αντιασφαλιστικός νόμος δεν είναι ένα απλό προαπαιτούμενο. Αποτελεί μια στρατηγική απάντηση του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην κρίση, να σώσουν τα κέρδη τους μέσα από τη δουλοποίηση των εργαζομένων. 

Καλούμε σε γενικό απεργιακό και λαϊκό ξεσηκωμό ΑΜΕΣΑ για να μπλοκάρουμε τον αντιασφαλιστικό νόμο και κάθε αντιλαϊκή επιλογή. Να μην τολμήσουν να το φέρουν στη Βουλή. Αγωνιζόμαστε ενάντια και στα τρία μνημόνια και κάθε κυβέρνηση που τα προωθεί. Για πλήρη διαγραφή του χρέους που καταβροχθίζει τον πλούτο που παράγουμε όπως και τα αποθεματικά των ταμείων. Να ανατρέψουμε την κανιβαλική πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και της οικονομικής ολιγαρχίας. Με Συνελεύσεις, πολύμορφες κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες αγώνα και συντονισμού. Με κοινό μέτωπο και συντονισμένο αγώνα εργαζομένων δημόσιου – ιδιωτικού τομέα, ανέργων, νεολαίας, αυτοαπασχολούμενων και φτωχομεσαίας αγροτιάς. Καμία εμπιστοσύνη δεν έχουμε σε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ – ΛΕΒΕΝΤΗ – Χ.Α. που επί της ουσίας συμφωνούν. 
Παλεύουμε για την κάλυψη των δικών μας σύγχρονων αναγκών και συμφερόντων για:
- Το καθολικό δικαίωμα στην δημόσια κοινωνική ασφάλιση και δημόσια δωρεάν περίθαλψη για όλους χωρίς προϋποθέσεις. Αποκλειστικά δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, που θα λειτουργεί με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες. Η ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα. Το κόστος της ασφάλισης να βαρύνει τους εργοδότες και το κράτος, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους ανέργους.

- Ανώτατο συνταξιοδοτικό όριο στα 30 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας ή στα 60 έτη ηλικία ή (58 για τις γυναίκες, τα Βαρέα/ανθυγιεινά, κλπ). Μόνο με τη μείωση του χρόνου εργασίας και τη μείωση των ορίων συνταξιοδότησης μπορεί να υπάρξει μεγάλη άμεση μείωση της ανεργίας, να βρουν οι νέοι  δουλειά.

- Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης στο δημόσιο. Συλλογικές συμβάσεις εργασίας παντού, τώρα. 
- Δουλειά για όλους, σταθερή, πλήρης και ασφαλισμένη. Κατάργηση της μαύρης-ανασφάλιστης εργασίας με αυστηρές ποινές στους εργοδότες. Κατάργηση όλων των μορφών ευέλικτης και ελαστικής εργασίας. Ενιαίες σχέσεις και αμοιβές εργασίας.
- Η περίοδος ανεργίας να μετρά ως χρόνος ασφάλισης. Πλήρης ασφάλιση και περίθαλψη για τη μερική απασχόληση, την ελαστική και εκ περιτροπής εργασία, τις διάφορες μορφές μαθητείας και κατάρτισης, την απασχόληση με βάουτσερ ή σε προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας», τα χρόνια στράτευσης.
- Καμιά σύνταξη κάτω από το βασικό μισθό τον οποίο παλεύουμε στα συνδικάτα και προτείνουμε στα σχέδια ΣΣΕ. Κρατική διασφάλιση όλων των συντάξεων που υπερβαίνουν αυτό το ύψος, αλλά και των εφάπαξ.
- Όλοι οι πολίτες που διαμένουν στη χώρα, να έχουν ελεύθερα και χωρίς προϋποθέσεις δωρεάν περίθαλψη από ένα αποκλειστικά δημόσιο υγειονομικό σύστημα.
Απαιτούμε τώρα: Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια (Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά, κ.λπ.) και οι ρυθμίσεις που προωθήθηκαν την πενταετία των μνημονίων. Να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα του τρίτου μνημονίου και ο νέος νόμος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την ασφάλιση. Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία τα αποθεματικά που υπεξαίρεσαν οι τράπεζες, οι εργοδότες και το κράτος: τα 70 δισ. ευρώ που λεηλατήθηκαν έως το 2010, τα δεκάδες δισ. που χάθηκαν με τα δομημένα ομόλογα και το «κούρεμα» του PSI, αλλά και τα δισ. που αρπάχτηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2015 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να αποπληρωθεί το ΔΝΤ. Η ανακεφαλαιοποίηση του Δεκεμβρίου 2015, έφερε τη χαριστική βολή στα ασφαλιστικά ταμεία, με την απομείωση της αξίας της περιουσίας τους, συνέπεια της απαράδεκτης τακτικής του τζογαρίσματος των αποθεματικών σε μετοχές. Να σταματήσει το αίσχος στις καθυστερήσεις έκδοσης και απονομής των συντάξεων και του εφάπαξ. Να γίνει έλεγχος και να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους της διάλυσης του πάλαι ποτέ «εύρωστου» και «υγιούς» ΤΣΑΥ.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Κυβέρνηση – εργοδοσία – ΕΕ – ΔΝΤ  θέλουν να νομοθετήσουν σύνταξη - φιλοδώρημα, δουλειά μέχρι τον τάφο, χωρίς περίθαλψη και ταμεία διαλυμένα. Τα δικαιώματα και οι ανάγκες μας δεν θα γίνουν θυσία στο βωμό της κρίσης. ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τα καταφέρουμε! Όλοι στη μάχη. Να πάμε αλλιώς για να μη πάμε άλλο πίσω! Συμμετέχουμε δυναμικά στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 4 Φεβρουαρίου.
Μυτιλήνη, 20 Ιανουαρίου 2015
ο Πρόεδρος                                 ο Γραμματέας
Στρατής Παυλής                  Νίκος Χρυσαφίδης
ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ


Την ΠΕΜΠΤΗ 4 Φεβρουαρίου συμμετέχουμε στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ. Με την επισυναπτόμενη αφίσα και την ανακοίνωση ενημερώνουμε τους συναδέλφους στους χώρους δουλειάς ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ συμμετέχουμε στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Κυβέρνηση – εργοδοσία – ΕΕ – ΔΝΤ θέλουν να νομοθετήσουν σύνταξη – φιλοδώρημα, δουλειά μέχρι τον τάφο χωρίς περίθαλψη και ταμεία διαλυμένα με λαϊκό ξεσηκωμό να τους σταματήσουμε Παλεύουμε για το καθολικό δικαίωμα στην δημόσια κοινωνική ασφάλιση δημόσια δωρεάν περίθαλψη για όλους αποκλειστικά δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στα ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ 10:30 πμ

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  των Εμπορικών Καταστημάτων του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου 2016, αποφάσισε το Δ.Σ του Ε.Σ.Μ σε διευρυμένη συνεδρίαση όλων των φορέων, την Τετάρτη 27/1/2016, στο Επιμελητήριο Λέσβου.


Ο Εμπορικός Σύλλογος προτρέπει τα μέλη του να ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ενεργά στις απεργιακές κινητοποιήσεις, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, προχωρώντας στο ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ, ενάντια στην εφαρμογή του προτεινόμενου ασφαλιστικού σχεδίου της Κυβέρνησης.


Εκπροσωπώντας έναν κλάδο εξαντλημένο που έχει πληγεί βάναυσα από την οικονομική κρίση, εκφράζουμε  την αντίδρασή μας και την διαφωνία μας στις  προτάσεις αυτές οι οποίες θα επιφέρουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που αποσκοπούν.

Το υπό ψήφιση νομοσχέδιο πλήττει την επιχειρηματικότητα, την απασχόληση, την προσπάθεια για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας  επιδεινώνοντας   ακόμα περισσότερο τον φαύλο κύκλο που ανοίγει. Δεν υπάρχει Εμπορικός Σύλλογος που να συμφωνεί με αυτό το νομοσχέδιο.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στις απεργιακές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου,
με ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ένα ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο, δίκαιο και ανταποδοτικό.


ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣΛαϊκή Ενότητα Λέσβου

Οι προωθούμενες προτάσεις της Κυβέρνησης, που οδηγούν στην πλήρη κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων, συναντούν την αποφασιστική αντίσταση ολόκληρου του Ελληνικού λαού.

Οι πρωτοφανείς σε μαζικότητα κινητοποιήσεις των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, οι μεγάλες κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου και τα μπλόκα σε όλη την χώρα, αποδεικνύουν την αποφασιστικότητα όλων των κοινωνικών ομάδων ν’ αντισταθούν και να μην αφήσουν να περάσουν οι αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις, που θα οδηγήσουν τους συνταξιούχους σε πλήρη φτωχοποίηση, τους εργαζόμενους σε νέες μειώσεις των μισθών τους και τους ελεύθερους επαγγελματίες σε έξοδο από το επάγγελμά τους και σε ανεργία.
Η μεγάλη Γενική Απεργία στις 4 του Φλεβάρη θα είναι μια απεργία σταθμός, που θ’ αποδείξει στην Κυβέρνηση, στους συμμάχους της και στους δανειστές ότι η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης δεν θα περάσει.


Η Π.Ε. Λέσβου της Λαϊκής Ενότητας καλεί το λεσβιακό λαό να συμμετάσχει μαζικά στην απεργία της Πέμπτης και στη συγκέντρωση στις 10:30 στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης.

Λαϊκή Ενότητα ΛέσβουΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΛΕΣΒΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ  4 Φεβρουαρίου 2016
Συγκέντρωση στις 11 το πρωί στα Κεντρικά Λύκεια 

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ν. Λέσβου συμμετέχει στην 24ωρη Απεργία  που προκήρυξε η  ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ – ΟΤΑ την  Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 
Συμμετέχουμε στην απεργία για να διατρανώσουμε την αντίθεση μας στις συνεχιζόμενες πολιτικές της λιτότητας που φέρνουν τα παλιά και νέα μνημόνια.
Δεν αποδεχόμαστε τη συνέχιση της διάλυσης του ασφαλιστικοί συστήματος και τη μείωση των συντάξεων μας, των ιδιωτικοποιήσεων, την ύπαρξη εργαζομένων πολλών ταχυτήτων στο χώρο της αυτοδιοίκησης, 
Ζητάμε :

Ø Κατοχύρωση και διεύρυνση του Δημόσιου - Κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών του. 
Ø Άρση της πλήρης απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και κατάργηση του καθεστώτος της 5μηνης εργασίας που διαιρεί τους εργαζόμενους σε πατρικίους και πληβείους.
Ø Κατάργηση του άρθρου 61 του Ν.3979/2011 που προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών καθαριότητας. 
Ø Διατήρηση του ειδικού καθεστώτος των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.) που ισχύει με το Ν.3660/2008 για τους εργαζόμενους των υπηρεσιών Καθαριότητας των Δήμων, διεκδικώντας ταυτόχρονα την επέκτασή τους και σε άλλες ειδικότητες - κατηγορίες εργαζομένων που σήμερα στον ιδιωτικό τομέα βρίσκονται σε αυτό το καθεστώς. 

Η συμμετοχή όλων στην απεργία είναι απαραίτητη γιατί από την επιτυχία της απεργίας θα εξαρτηθεί η αποτροπή των πολιτικών που θα χειροτερέψουν τη μισθολογική και εργασιακή μας κατάσταση!

Όλοι στη συγκέντρωση του Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ στις 11 το πρωί στα κεντρικά Λύκεια.

Για τη Διοίκηση
  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κατσάνης Παναγιώτης                                          Αλεξίου Γιώργος                                             


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΛΕΣΒΟΥ