Στο Διεθνές Συνέδριο Δημάρχων “NOW”, στη Βιέννη για το προσφυγικό ο Δήμαρχος Λέσβου

Ο Δήμαρχος Λέσβου, κ. Σπύρος Γαληνός, συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο Δημάρχων NOW, στις 21 και 22 Ιανουαρίου 2016, που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη, με θέμα τη Μεταναστευτική κρίση.


Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε από το Ίδρυμα Karl Kahane, το Ίδρυμα Bruno Kreisky και τον Δήμο Βιέννης.

Δήμαρχοι πόλεων από τα κράτη που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της διαχείρισης, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, ειδικοί, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι Μη Κυβερνητικών οργανώσεων συμμετείχαν στο συνέδριο που στόχο είχε την εξεύρεση τρόπων και μέσων για μια υπεύθυνη Ευρωπαϊκή πρόταση πολιτικής για το προσφυγικό ζήτημα, καθώς και τη δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου αποτελούμενο από όλους τους τοπικούς παράγοντες που διαχειρίζονται αυτή την ανθρωπιστική κρίση.

Ο κ. Γαληνός, στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της στρογγυλής τράπεζας, αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά στην επίσημη πρόταση για καταγραφή προσφύγων στην Τουρκία και για την ανάγκη καταπολέμησης του δικτύου διακινητών που δρουν στα Τουρκικά παράλια. Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη Ευρωπαϊκής στήριξης όλων των νησιών και των χωρών που έχουν επωμισθεί το βάρος της διαχείρισης ενώ παράλληλα τόνισε πως οι κάτοικοι των νησιών και της Λέσβου ειδικότερα, δείχνουν στην Ευρώπη και στη Διεθνή Κοινότητα την πραγματική εικόνα των Ελλήνων, οι οποίοι παρά τα όποια οικονομικά προβλήματα, στέκονται με αλληλεγγύη και ανθρωπιά στους συνανθρώπους τους που το έχουν ανάγκη.


Στο τέλος των εργασιών του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου όπου ο κ. Γαληνός εκπροσώπησε όλη την Ελληνική αποστολή. Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την υπογραφή μιας κοινής διακήρυξης, η οποία περιλαμβάνει σχεδόν το σύνολο των θέσεων και προτάσεων του Δήμου Λέσβου.