Η νέα υπερσύγχρονη μαιευτική - γυναικολογική κλινική στο «Βοστανειο» Νοσοκομείο Μυτιλήνης (ΦΩΤΟ)

Από χθες Δευτέρα  ξεκίνησε να λειτουργεί στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Μυτιλήνης η μαιευτική - γυναικολογική κλινική με νέο εξοπλισμό και σε σύγχρονους χώρους με δίκλινους θαλάμους που θα ζήλευαν ακόμη και ιδιωτικά μαιευτήρια των  Αθηνων .


Η μεταφορά της μαιευτικής κλινικής ξεκίνησε από την Παρασκευή και ολοκληρώθηκε το Σάββατο προκειμένου να ξεκινήσει να λειτουργεί κανονικά από χθες Δευτέρα.

Η μαιευτική κλινική λειτουργεί στη βορειοδυτική νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου και οι χώροι που εκτείνονται σε τρεις ορόφους είναι πραγματικά εντυπωσιακοί  και δεν θυμίζουν σε τίποτα την παλιά μαιευτική.


Καύχημα αποτελεί από την Κυριακή για το νοσοκομείο Μυτιλήνης η μαιευτική – γυναικολογική κλινική μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς στη νέα πτέρυγα και το νέο εξοπλισμό που συνδέθηκε στα χειρουργεία και στο τμήμα νεογνών. Με δύο λόγια από σήμερα Δευτέρα η μαιευτική – γυναικολογική κλινική του Βοστάνειου δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε χώρους και εξοπλισμό ακόμα και από τα πλέον γνωστά ιδιωτικά μαιευτήρια της χώρας μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

 
Οι νέοι χώροι

Η μαιευτική κλινική λειτουργεί από χθες Δευτέρα στη βορειοδυτική νέα πτέρυγα του νοσοκομείου και οι χώροι που εκτείνονται σε 3 ορόφους είναι πραγματικά εντυπωσιακοί και δεν θυμίζουν σε τίποτα το παλιό μαιευτικό. Σύγχρονες ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις με ανάπτυξη, επίπλωση και η εργονομία που παραπέμπουν σε συνθήκες νοσηλείας υψηλότατου επιπέδου, σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, ειδικό χώρο χειρουργείου για καισαρικές, δίκλινους θαλάμους  για τις νέες μητέρες ακόμα και γραφεία που διαθέτουν μπάνιο για τους γιατρούς και ασανσέρ με φωνητική αναγγελία των ορόφων, είναι τα νέα δεδομένα που συνθέτουν πλέον τη σύγχρονη Μαιευτική – γυναικολογική κλινική του νοσοκομείου.

Στο πρώτο επίπεδο (ισόγειο) θα λειτουργούν τα εξωτερικά γυναικολογικά ιατρεία,   ενώ πρόσβαση θα υπάρχει και από την προγενέστερη πτέρυγα στην οποία στεγάζονται το Καρδιολογικό και το πνευμονολογικό.

Η μεταφορά της Μαιευτικής – γυναικολογικής Κλινικής ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής και ολοκληρώθηκε το Σάββατο, ενώ σήμερα Δευτέρα λειτουργεί πλέον στο νέο κτίριο.
Γιατροί και το προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων κατέβαλλαν από το πρωί της Παρασκευής προσπάθειες για την έγκαιρη μεταφορά στις νέες εγκαταστάσεις, που αποτελούν πλέον ένα κόσμημα για τις γυναίκες του τόπου μας στην πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής τους.

Η μεταφορά στις νέες εγκαταστάσεις, καθυστέρησε σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό, καθώς  αποτελούσε προϋπόθεση η ενίσχυση της Κλινικής με επιπλέον προσωπικό, δεδομένου πως το νέο κτίριο λειτουργεί σε 3 ορόφους σε αντίθεση με την παλαιά εταιρεία όπου λειτουργούσε σε ένα επίπεδο. Η όλη διαδικασία επιβραδύνθηκε χρονικά λόγω της καθυστέρησης κάλυψης δύο θέσεων μαιών, εκ των οποίων η μια καλύφθηκε με απόσπαση υπαλλήλου από την περιοχή της Ικαρίας και η δεύτερη θα καλύπτεται εναλλάξ από τις μαίες που απασχολούνται στο ΠΕΔΥ.

Η μεταφορά της Μαιευτικής – γυναικολογικής Κλινικής στη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου σηματοδοτεί και την έναρξη των εργασιών ανακαίνισης του παλαιού κτιρίου, καθώς ο εργολάβος αναμένεται να εγκατασταθεί άμεσα ξεκινώντας να «σφυροκοπά» το κτίριο στο οποίο στεγαζόταν μέχρι τώρα η μαιευτική. Προς τούτο βρέθηκε την Παρασκευή ο επιβλέπων μηχανικός της ΔΕΠΑΝΟΜ κ. Αλεβίζος, ο οποίος μάλιστα κατάγεται από την περιοχή μας και συμμετείχε σε σύσκεψη για το συντονισμό του έργου.


Πηγη ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ / Σ.ΣΑΜΙΩΤΗΣ