Το MEGA και η εκπομπή «Επτά Μουσεία, ‘Ενα Ταξίδι» στο μουσείο ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή Λέσβου!

Στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου στην Αγία Παρασκευή του Δικτύου Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς μας ταξιδεύει η εκπομπή «Επτά Μουσεία, ‘Ενα Ταξίδι» του Mega και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης την ερχόμενη Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016, στις 17:40.


Όπως αναφερει το kalloninews.gr το νήμα της εκπληκτικής ιστορίας του Κοινοτικού Ελαιοτριβείου της Αγίας Παρασκευής Λέσβου ξεκινάει στις αρχές του 20ού αιώνα από ένα καφενείο με το περίεργο όνομα «Αλάμπρα».

Περιλαμβάνει θρυλικά αυτοκίνητα, φλαμίνγκος και μία καθόλου μυστική λέσχη. Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης κάνει μια βουτιά στο παρελθόν της κοσμοπολίτικης Μυτιλήνης και μας εξιστορεί, μέσα από τις μαρτυρίες πρωταγωνιστών της εποχής, την ομαδική προσπάθεια μιας ολόκληρης κοινότητας που οδήγησε στη δημιουργία της Μηχανής του Κοινού, ενός ελαιοτριβείου, που πέρα από λάδι, κατάφερε να φτιάξει δρόμους, εκπαιδευτήρια και νοσοκομεία.

Η σειρά εκπομπών «Επτά Μουσεία, Ένα Ταξίδι» με ξεναγό τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη μας παρουσιάζει τα επτά Μουσεία του Δικτύου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς σε ισάριθμους τόπους της ελληνικής περιφέρειας, όπου αναδεικνύεται η πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής με έμφαση στη βιοτεχνική και βιομηχανική τεχνολογία. Περισσότερες λεπτομέρειες για τη σειρά: «Επτά Μουσεία, Ένα Ταξίδι» στο Mega. Οδοιπορικό στο Δίκτυο Μουσείων του ΠΙΟΠ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ


Κυριακή στις 17:20


Πηγή: http://www.megatv.com/eptamouseiaenataxidi