Καλικάντζαροι επιτέθηκαν στο Δημαρχείο και στον Δήμαρχο Λέσβου (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις, στο πλαίσιο του προγράμματος “ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2015 – 16: Η ΜΥΤΙΛΗΝΗ … ΣΤΑ ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΤΗΣ”, με την  “Eπίθεση των καλικάντζαρων … της Μυτιλήνης”.


Τα μικρά καλικατζαράκια, μέλη κυρίως του Συλλόγου Tae Kwo Do της Μυτιλήνης, ντυμένα και βαμμένα στα μαύρα, “ξεχύθηκαν” μαζί με αρκετούς ενήλικες συνοδούς τους, στους δρόμους του κέντρου της Μυτιλήνης, “πειράζοντας” διαβάτες, περαστικούς, καταστηματάρχες και το Δήμαρχο Σπύρο Γαληνό. 

Μαζί με τον Πρόεδρο της Μυτιλήνης Πάνο Πίτσιο και τον εμπνευστή του εθίμου Βαγγέλη Χατζημανώλη, “πολιόρκησαν” και “κατέλαβαν” το Δημαρχείο και στη συνέχεια “επιτέθηκαν” στο Δήμαρχο μέσα στο γραφείο του.       


Με την ιαχή “είμαστε τσιλικροτά, σκανταλιές και χορατά”, συγκέντρωσαν ξανά τις δυνάμεις τους και με τις καραμούζες τους, αναστάτωσαν την Ερμού, μέχρι που έφτασαν στη Μητρόπολη. Εκεί το έθιμο … τους απέκρουσε δυναμικά !! Με το στιχάκι “με παπά και αγιαστούρα, τώρα θα τα βρείτε σκούρα”, που ακουγόταν από τα μεγάφωνα μαζί με τα κάλαντα των Φώτων σε όλη την αγορά, τα καλικαντζαράκια ή “τσιλικροτά” όπως λέγονται στη Λέσβο, εξαφανίστηκαν σύμφωνα με το διασκεδαστικό έθιμο, για να ξανάρθουν του χρόνου τα Χριστούγεννα.