Βραβείο «ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ 2015 – 2016» στον Δήμαρχο Λέσβου για την συμβολή του στο προσφυγικό

Στο Δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, θα απονείμει η Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, το βραβείο  «προσωπικότητα 2015 - 2016», για τη συμβολή του στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.


Συγκεκριμένα, σε σχετική επιστολή που εστάλη στον κ. Γαληνό, αναφέρονται τα εξής:

«Σας ανακοινώνουμε ότι η Οργανωτική επιτροπή  της 8ης απονομής,   αποφάσισε  να σας απονεμηθεί το βραβείο  “προσωπικότητα 2015-2016’’  για την μεγάλη σας πρόσφορα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο μεγάλο θέμα της μετανάστευσης, που ο λαός του νησιού σας απέδειξε σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης ότι η Έλληνες πάντα πρωτοστατούν  σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης, δίνοντας ανθρωπιά σε αυτούς που την έχουν ανάγκη  με επικεφαλή την τοπική αυτοδιοίκηση. Ως Δήμαρχος, η συμβολή σας στο κοινωνικό αυτό πρόβλημα είναι μεγάλη και σας κατατάσσει στην πρώτη θέση σε όλη την Ελλάδα».                  

Η  τελετή της απονομής, που διοργανώνει η Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, σε συνεργασία με την  Κερκυραϊκή Ένωση Πειραιά και τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης  Δημοσιογράφων Ευρωπαϊκού Τύπου, θα πραγματοποιηθεί στην  αίθουσα τελετών του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Πειραιά (ΕΒΕΠ) στις 29 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 19.00 μ.μ.     
                                                                                               

Αποδεχόμενος τη βράβευση, ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την ύψιστη τιμή της βράβευσής του από την  Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, τόνισε ότι η αντιμετώπιση της μεγάλης και πρωτόγνωρης αυτής ανθρωπιστικής κρίσης ήταν και είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και αισθήματος ευθύνης απέναντι στο δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο.