Πέθανε τετράχρονη από τη Συρία λόγω οξείας μικροβιακής μηνιγγίτιδας στην Μυτιλήνη-Συναγερμός στις αρχές

Τη ζωή του έχασε τα ξημερώματα τετράχρονο κορίτσι από τη Συρία που μεταφέρθηκε από τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης με συμπτώματα υψηλού πυρετού και αιμορραγικό εξάνθημα σε όλο του το σώμα.

Το κορίτσι κατέληξε σε πολύ λίγη ώρα παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο θάνατος του οφείλεται σε σηψαιμία που προήλθε από μορφή οξείας μικροβιακής μηνιγγίτιδας.

Το άτυχο κοριτσάκι με τα άλλα δυο του αδέλφια ανάλογης ηλικίας και τους γονείς τους είχαν αποβιβασθεί σε ακτή της Λέσβου χθες το πρωί. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο κέντρο Καταγραφής και Πιστοποίησης Μεταναστών και Προσφύγων στη Μόρια όπου και καταγράφηκαν.

Εκεί το παιδί εξετάστηκε από πιστοποιημένο γιατρό γενικής ιατρικής και έχει καταγραφεί ότι διαπιστώθηκε ότι είχε ελαφριά δεκατική πυρετική κίνηση (37,4 βαθμοί). Του δόθηκε αντιπυρετική αγωγή καθώς και περαιτέρω οδηγίες στους γονείς του και όλοι μαζί μεταφέρθηκαν αργά το βράδυ στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ προκειμένου να διανυκτερεύσουν και στη συνέχεια να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Στον Καρά Τεπέ, και σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του ΑΜΠΕ, γύρω στα μεσάνυχτα το παιδί μεταφέρθηκε από τους γονείς του σε ιατρείο δεδομένων των προβλημάτων που οι τελευταίοι διαπίστωσαν ότι είχε το παιδί στον προκατασκευασμένο οικίσκο που διέμεναν. Και στο ιατρείο του Καρά Τεπέ το παιδί εξετάστηκε από πιστοποιημένο γιατρό, ο οποίος και έδωσε εντολή για την άμεση μεταφορά του παιδιού και της οικογένειας του στο Νοσοκομείο. Πράγμα το οποίο και έγινε αμέσως πλην όμως το παιδί κατέληξε.

Στην οικογένεια του άτυχου παιδιού δόθηκε προληπτικά αντιβίωση ενώ στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ αλλά και στο Κέντρο της Μόριας από νωρίς το πρωί λήφθηκαν όλα τα ενδεικνυόμενα απαραίτητα μέτρα απολύμανσης.


Πηγή: ΑΜΠΕ