Χωρίς δικιά του στέγη το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης στην «Υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης»

O Σύλλογος Φίλων Μουσικής Μυτιλήνης καταγγέλει


Το 1994 ιδρύεται στην πόλη της Μυτιλήνης   Μουσικό Σχολείο . Ξεκινάει με 19 μαθητές,(μία τάξη, α γυμνασίου) λίγους καθηγητές, χωρίς όργανα (1 πιάνο δανεικό), συστεγασμένο με το 5ο γυμνάσιο Μυτιλήνης.

Το 2015 το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης έχει 130 μαθητές (Γυμνάσιο και Λύκειο),πολλούς καθηγητές, μερικοί από τους οποίους είναι απόφοιτοι του ίδιου του σχολείου και πολλά Μουσικά όργανα, συστεγασμένο με το 5ο γυμνάσιο Μυτιλήνης.

44 Μουσικά Σχολεία σε όλη την Ελλάδα, τα περισσότερα σε δικά τους ολοκαίνουργια κτίρια με ειδικές προδιαγραφές γι’ αυτά τα σχολεία, γιατί εκεί οι τοπικοί φορείς ασχολήθηκαν σοβαρά με το θέμα.

21 χρόνια λειτουργίας αυτό το πολιτιστικό κόσμημα του νησιού μας, με  πολύ δουλειά και όρεξη από ταλαντούχους  μαθητές, γονείς –εθελοντές και καθηγητές γεμάτους ενέργεια  κάνει γνωστό τον τόπο μας σε όλη την Ελλάδα μέσα από  δεκάδες  βραβεία σε Πανελλήνιους  Μουσικούς Αγώνες, με άπειρες ποιοτικές συναυλίες σε όλο το νησί. Η συνεργασία των Μουσικών Συνόλων με γνωστούς καλλιτέχνες αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Αλλά αυτό το σχολείο δεν περιορίζεται στα σύνορα της Ελλάδος. Οι μουσικοί του ήχοι, το Ελληνικό αλλά και το ντόπιο ηχόχρωμα θα ακουσθούν μέχρι την Αυστρία (Βιέννη-Σάλτσμπουργκ), την Ρωσία(Αγία Πετρούπολη) και την Ολλανδία (Ντελφτ-Άμστερνταμ).

Οι υποσχέσεις όλων αυτών των χρόνων από τοπικούς φορείς έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Τα «θα» και οι «παραιτήσεις» τοπικών αρχόντων σε περίπτωση που δεν στεγαστεί το Μουσικό Σχολείο σε δικό του κτίριο πολλές.

Η υποψήφια « Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» έχει άστεγο το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης που παλεύει να λειτουργήσει με μικρές, απαράδεκτες αίθουσες διδασκαλίας , δύο από τις οποίες είναι λυόμενες  περιμένοντας από τον Αύγουστο να πάρει και 3η για να μπορέσει να στεγάσει όλα αυτά τα ταλαντούχα παιδιά  που έρχονται από όλο το νησί (Καλονή, Μόλυβο, Πέτρα κ.λ.π) με τόσο όρεξη και πόθο για να αξιοποιήσουν το μουσικό τους ταλέντο. Τα ατομικά μουσικά μαθήματα γίνονται σε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (γυμναστήριο), στο γραφείο των καθηγητών, στο διάδρομο και αποθήκες του σχολείου.

Η Επένδυση στον Πολιτισμό και στην Παιδεία δεν είναι μάλλον στα σχέδια των τοπικών Αρχών τα τελευταία χρόνια.

Είναι υποχρέωσή σας κύριοι να φροντίστε τα παιδιά μας. Επενδύστε σε κείνα αν θέλετε να πάει μπροστά αυτός ο τόπος, αυτή η χώρα. Βοηθήστε αυτό το Πολιτιστικό Κόσμημα επιτέλους να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνάμεις του στεγάζοντάς το σε δικό του καινούργιο κτίριο και σταματήστε  τις άκαρπες υποσχέσεις.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Μυτιλήνης

                                                                                                            Αλέξανδρος Γεραγωτέλλης