Στην κορυφή τα Μυστεγνα- Από κοντά η Ανεμωτια-Όλοι οι αγώνες της Α τοπικής Λέσβου

Σε παράσταση για ένα ρόλο φαίνεται ότι μετατρέπει πλέον την υπόθεση τίτλος στην Α Τοπική ο Αίγειρος που συνεχίζει να εντυπωσιάζει, πηγαίνοντας από νίκη σε νίκη. 


Αυτή την φορά «θύμα» του ήταν ο Βύρων τον οποίον συνέτριψε με 4-1 για την 10η αγωνιστική της Α΄ Τοπικής  και διατηρήθηκε στην κορυφή, με τον Ατρόμητο να μοιάζει η μοναδική ομάδα που μπορεί να τον κοντράρει. 

Η ομάδα της Ανεμότιας πήρε ξεκούραστα το τρίποντο αφού το παιχνίδι κόντρα στην Προοδευτική δεν ορίστηκε, καθώς ο σύλλογος της Σκ. Καλλονής έχει οφειλές από πρόστιμα στην ΕΠΣΛ τα οποία δεν έχει τακτοποιήσει. Ο Διαγόρας φαίνεται ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει πλέον καθώς άφησε δυο βαθμούς στο Κάτω Τρίτος απέναντι στον Αλκιβιάδη και απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο από την πρώτη θέση. Στα υπόλοιπα παιχνίδια, ξεχώρισαν οι επιβλητικές νίκες του Αιγέα μέσα στον Πολιχνίτο, του Οδυσσέα Ελύτη μέσα στην Αγιάσο και της Αναγέννησης επί του Ερμή στα Πάμφιλα, ενώ στα τρίποντα επέστρεψε ο Αετός με το 3-1 επί του Παλλεσβιακού. Τέλος στο μοναδικό παιχνίδι χωρίς γκολ, Αχιλλέας και Κεραυνός μοιράστηκαν από έναν βαθμό.


Αναλυτικότερα:


Αλκιβιάδης – Διαγόρας 1-1

Απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο από την κορυφή η ομάδα της Αγ. Παρασκευής μετά την ισοπαλία απέναντι στον Αλκιβιάδη στο Κάτω Τρίτος. Ο Διαγόρας αν και προηγήθηκε στο ξεκίνημα με τον Φιλιανό, δέχτηκε την ισοφάριση πριν το ημίχρονο από τον Σφακιανάκη. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, πίεσαν για να πάρουν την νίκη ενώ διαμαρτύρονται και για δυο περιπτώσεις πέναλτι, με τον Φιλιανό στην πρώτη να αποβάλλεται μάλιστα με δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο.

Αχιλλέας – Κεραυνός 0-0 

Νικητής ο αέρας στην Πέτρα, καθώς δεν επέτρεψε στις δυο ομάδες να παίξουν ποδόσφαιρο. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, έχασαν ευκαιρίες, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Πάντα στις καθυστερήσεις, αλλά δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την καλά στημένη άμυνα των φιλοξενούμενων οι οποίοι τελείωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπουντακόπουλου.

Αίγειρος – Βύρων 4-1 

Το βιολί του συνεχίζει ο Αίγειρος ο οποίος δείχνει ότι είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Τελευταίο του «θύμα» ο Βύρων τον οποίον συνέτριψε με 4-1 και διατηρήθηκε στην κορυφή. Ο Σεραφίγκος πέτυχε δυο γκολ για την ομάδα του Παπαλόπουλου, οι Τριλιανός και Καραδημητράκης από ένα, ενώ είχε μειώσει προσωρινά ο Κ. Κουνιαρέλλης με πέναλτι.

Προοδευτική – Ατρόμητος 0-3 α.α

Στα χαρτιά πήρε τον αγώνα με την Προοδευτική ο Ατρόμητος καθώς η ΕΠΣΛ δεν όρισε την αναμέτρηση με υπευθυνότητα των γηπεδούχων. Η ομάδα της Σκάλας Καλλονής έχει οφειλές από πρόστιμα προς την διοργανώτρια αρχή τα οποία δεν έχει αποπληρώσει και έτσι το παιχνίδι δεν έγινε. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη η στάση των ανθρώπων της Προοδευτικής, αν δηλαδή θα ρυθμίσουν το χρέος και θα συνεχίσουν στο πρωτάθλημα, ή αν θα αποχωρήσουν οριστικά μιας και δεν έχουν και ελπίδες για παραμονή πλέον.

Όλυμπος – Οδυσσέας Ελύτης 1-5

Σε πολύ καλή κατάσταση βρίσκεται τελευταία ο Οδυσσέας Ελύτης ο οποίος πέρασε εύκολα τελικά   από την Αγιάσο συντρίβοντας με 5-1 τον Όλυμπο. Το σκορ βέβαια δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του παιχνιδιού το οποίο ήταν ντέρμπι μέχρι τις αρχές της επανάληψης αλλά η αποβολή του Γκέρι άλλαξε τα δεδομένα. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Καγιάτσκα στο ξεκίνημα αλλά ο Όλυμπος ισοφάρισε πριν το ημίχρονο με τον Γκέρι. Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Γκέρι έκανε πέναλτι και αποβλήθηκε με αποτέλεσμα να γίνει το 1-2 και ο Οδυσσέας να αποκτήσει και αριθμητικό πλεονέκτημα. Έτσι ο αγώνας έγειρε υπέρ του με τους Τσιμπούκη, Μανιό και Παπουτσιδέλλη να σκοράρουν και να ανεβάζουν τον δείκτη του σκορ σε υψηλά επίπεδα.

Πολιχνίτος – Αιγέας 0-4

Και εδώ το σκορ είναι πλασματικό, με την έννοια ότι διαμορφώθηκε μετά το 80ο όταν ο Αιγέας πέτυχε τρία γκολ στο διάστημα αυτό. Η ομάδα του Πλωμαρίου που διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας, προηγήθηκε με τον Χρυσάφη στο τέλος του ημιχρόνου, άντεξε στην πίεση των γηπεδούχων που πάλεψαν για να ισοφαρίσουν και στο τελευταίο δεκάλεπτο βρήκαν χώρους στις αντεπιθέσεις σκοράροντας με τους Χρυσάφη, Καβαρνό και Αγκόλι για το τελικό 0-4.

Ερμής – Αναγέννηση 0-5

Μέχρι να δεχτεί το πρώτο γκολ άντεξε ο Ερμής, καθώς μετά το 0-1 του Φωκιανού λίγο πριν το ημίχρονο κατέρρευσε. Στην επανάληψη η ομάδα της Γέρας που επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από 4 συνεχόμενες ήττες, έφτασε άνετα στο τρίποντο με 2 γκολ του Χατζηκλειδαρά και από ένα των Τηνιακού και Αφαλωνιάτη.

Αετός – Παλλεσβιακός 3-1

Στο ουδέτερο γήπεδο της Αγ. Παρασκευής αγωνίστηκε ο Αετός, μιας και στα Λουτρά ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες τοποθέτησης χλοοτάπητα, ωστόσο δεν είχε πρόβλημα να επικρατήσει του Παλλεσβιακού με 3-1 και να επιστρέψει στις νίκες. Το 1-0 έκανε ο Καλλιματζέρος στο ξεκίνημα, αλλά ο Καβαλίκας ισοφάρισε άμεσα. Στην επανάληψη και πάλι ο Καλλιματζέρος έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του, για να διαμορφώσει το τελικό 3-1 ο Σκαλοχωρίτης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Πήραν τα ντέρμπι Αρίων και Δόξα 

Ο Αρίων Μ. και η Δόξα ήταν οι κερδισμένοι της αγωνιστικής στην Β Τοπική, καθώς νίκησαν στα ντέρμπι Ταξιάρχη και Μεσότοπο αντίστοιχα. Η ομάδα της Μήθυμνας έκανε ότι ήθελε μέσα στο Μανταμάδο προηγήθηκε 0-3 χάρις σε γκολ των Βουτυράκη, Ανδριώτη και Βουρσούκη και απλά οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Αντώναρο. Στο Πλωμάρι η Δόξα πέτυχε σπουδαία νίκη επί του Μεσοτόπου με 2-0 , με γκολ των Φρατζόγλου και Βελούτσου και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή. Στην Φίλια η τοπική ομάδα πήρε άλλο ένα τρίποντο και συνέχισε την ανοδική της πορεία κόντρα στην Άναξο. Ο Σερίφης άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, ο Ευσταθόπουλος ισοφάρισε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που αμφισβήτησαν οι άνθρωποι της Φίλιας, για να λυτρωθούν οι γηπεδούχοι στο 80ο με τον Παπαγεωργίου να κάνει το 2-1.

Εντυπωσιακό παιχνίδι έγινε ανάμεσα στα Λιονταράκια και τον Αστέρα Ιππείου, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν 4-2, σε έναν αγώνα πάντως με αρκετή ένταση. Οι Σαράφης και Λούκα έδωσαν «αέρα» δυο τερμάτων στην ομάδα των Λιονταριών, αλλά ο Χωματάς με δυο δικά του γκολ έφερε το ματς στα ίσια στο ξεκίνημα της επανάληψης. Ωστόσο ο Αστέρας έμεινε με εννέα παίκτες (Σαμιώτης και Π. Καρτάλης) κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι αντίπαλοι και με δυο γκολ του Ραχάνη και του Πάστου στο τελευταίο δεκάλεπτο πήραν την νίκη. Στην Θερμή τέλος ο Παπανικολής πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο κόντρα στον Αία που παραπαίει. Η ομάδα της Ερεσού σκόραρε με τους Χατζηδιαμαντή και Γελέκη, ενώ από πλευράς Αία ο Πασπαλιάρης  είχε ανοίξει το σκορ.

Πέρασε από την Στύψη ο Απόλλων Δαφίων 

Ματσάρα έγινε την Κυριακή στην Στύψη στο εξ αναβολής παιχνίδι της Γ Τοπικής ανάμεσα στον Καραβαγγέλη και τον Απόλλων. Η ομάδα των Δαφίων προηγήθηκε με 0-2 χάρις τα τέρματα των Καραμήτρου και Καλούδη αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τους Τσαίρη και Σαμαρά. Και ενώ όλα έδειχναν ότι ο αγώνας θα τελείωνε ισόπαλος, ο Καλούδης στις καθυστερήσεις χάρισε την νίκη στην ομάδα του και την ανέβασε ξανά στην κορυφή.


1
10
9
1
0
30
28
2
9
8
0
1
17
24
3
10
6
3
1
22
21
4
10
6
1
3
4
19
5
10
6
0
4
11
18
6
10
5
3
2
11
18
7
10
5
1
4
1
16
8
10
4
3
3
3
15
9
10
3
3
4
-4
12
10
10
4
0
6
-9
12
11
10
3
2
5
-7
11
12
10
3
2
5
-8
11
13
10
2
2
6
-7
8
14
10
1
4
5
-10
7
15
10
0
1
9
-26
1
16
9
1
0
8
-28
0


Πηγη ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ/ Στρατης Τσιντοντας