Συγκίνηση στο τρισάγιο για τους νεκρούς πρόσφυγες στην Μυτιλήνη-Πρόσφυγες έψαλλαν για τα θύματα στα αραβικά (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Δήμος Λέσβου, θέλοντας να αφυπνίσει την ευρωπαϊκή αλλά και την παγκόσμια κοινότητα, η οποία παρακολουθεί ανήμπορη να δώσει λύση σε αυτή την ανθρωπιστική κρίση, πέρα από το τριήμερο πένθος που είναι σε ισχύ από χτες σήμερα τελέστηκε τρισάγιο στην μνήμη των θυμάτων προσφύγων που πνίγηκαν στα παγωμένα νερά του Αιγαίου


Σήμερα Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015, στις 5:00 το απόγευμα στο Άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας, στην Επάνω Σκάλα, τελέσθηκε τρισάγιο από τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης και της Καλλονής αλλά και εκπροσώπους όλων των εκκλησιών.

Στην σεμνή και βουβή τελετή παραβρέθηκαν πολλοί πρόσφυγες, εθελοντές, γιατροί, Λέσβιοι πολίτες αλλά και πολλοί ξένοι δημοσιογράφοι.

Στο τρισάγιο επίσης παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Λέσβου μαζί με Αντιδημάρχους, ο Αντιπεριφερειαρχης Β.Α κος Βαλσαμιδης και πολλοί άλλοι επώνυμοι και ανώνυμοι πολίτες.

Μετά το πέρας της θρησκευτικής τελετής την σειρά πήραν οι Σύριοι πρόσφυγες όπου με μπροστάρη των εκπρόσωπο τους έψαλλαν με τον μουσουλμανικό τρόπο στην μνήμη των θυμάτων ναυαγών, ανάμεσα σε αυτούς και άτομα που είχαν χάσει παιδιά και γυναίκες στο πρόσφατο πολύνεκρο ναυάγιο του Μολυβου...

«Σε αυτή την άκρως συμβολική κίνηση, θέλουμε να δείξουμε σε όλο το κόσμο ότι, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και καταγωγής, στεκόμαστε όλοι ενωμένοι ενάντια στους εγκληματίες που στέλνουν καθημερινά στο θάνατο μητέρες και μικρά παιδιά. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μια σιωπηλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των σύγχρονων δουλεμπόρων – εγκληματιών και υπέρ της επέμβασης για την πάταξη της δολοφονικής δράσης τους» τόνισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Λέσβου.

Το LesvosPost.com παραβρέθηκε στην σεμνή τελετή και κατέγραψε τα παρακάτω πλάνα.