Πέτρος Ζωγράφος:Η εφεύρεση του αιώνα-Δείτε πως η συσκευή τροφοδότησε με ηλεκτρισμό ηλεκτρικές συσκευές on air (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

Σε νέα ζωντανή επίδειξη, η συσκευή παρείχε με επιτυχία ποσότητα ρεύματος ικανή να τροφοδοτήσει μια σειρά οικιακών συσκευών.


Με την εφεύρεσή του ο κ. Ζωγράφος κατάφερε να τροφοδοτήσει συσκευές με 240 βολτ (Volt) για αρκετό καιρό χρησιμοποιώντας «αθώο» νεράκι.

Συγκεκριμένα έθεσε σε λειτουργία ένα ηλεκτρικό τρυπάνι, ενώ προέβη σε μετρήσεις με αμπερόμετρο, αφήνοντας άφωνους τους παριστάμενους με τις επιδόσεις της συσκευής του.

Επιστήμονες, που παρακολούθησαν την επίδειξη, απηύθυναν ερωτήσεις στον εφευρέτη και «Απομένει ακόμα να δούμε αν είναι όνειρο ή πραγματικότητα», σχολίασε ο Παναγιώτης Φιλντίσης, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικώνπιστοποίησαν ότι θα πρέπει άμεσα – όπως και θα γίνει – να υπάρξει παρουσίαση σε επιστημονικά

περιοδικά και στην ακαδημαϊκή κοινότητα προκειμένου η εφεύρεση να γίνει αποδεκτή. Υπήρξε μάλιστα ενδιαφέρον από τον ξένο Τύπο και συγκεκριμένα από μεγάλο αρχιτεκτονικό περιοδικό της Βοστώνης, με την εκδότριά του να παρευρίσκεται στο πάνελ.

«Απομένει ακόμα να δούμε αν είναι όνειρο ή πραγματικότητα», σχολίασε ο Παναγιώτης Φιλντίσης, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, ο οποίος παρέλαβε στον αέρα της εκπομπής από τον Πέτρο Ζωγράφο την αρχή λειτουργίας της συσκευής και άλλα κρίσιμα επιστημονικά στοιχεία, ώστε να ξεκινήσει και επίσημα ο διάλογος.


Αποσπασμα από το πείραμα του Πέτρου Ζωγράφου στην τηλεόραση της Ζούγκλας:

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκπομπή: