Το Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει ηλεκτρονική φοιτητική κάρτα

Σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης προανήγγειλε ηλεκτρονική φοιτητική κάρτα, η οποία μάλιστα επεξεργάζεται ήδη από το υπουργείο.


Ποια η λειτουργία της;

Με τη νέα Φοιτητική Κάρτα, το υπουργείο Παιδείας θέλει να πετύχει τη σύνδεση της με όλες τις παροχές που χορηγούνται στους φοιτητές της χώρας, όπως για παράδειγμα το φοιτητικό επίδομα αλλά και η δωρεάν σίτιση. Στόχος του υπουργείου, σύμφωνα με τον κ. Φίλη, είναι η προώθηση μιας νέας κάρτας φοιτητή που θα συνδέει τις παροχές μέσω ενός νέου ηλεκτρονικού μητρώου.

Αυστηρότεροι έλεγχοι

Με τη νέα αυτήν κάρτα θα αποφευχθούν κάποιες περιπτώσεις διαφθοράς όπως αυτή που παρουσιάζεται στην δωρεάν σίτιση ενώ ταυτόχρονα, το υπουργείο θεωρεί, ότι θα μειωθεί και ο χρόνος εξέτασης και διασταύρωσης των αιτημάτων για φοιτητικό στεγαστικό επίδομα και για τη σίτιση των φοιτητών.

Ο κ. Φίλης ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες για το ζήτημα. Για την καθυστέρηση στην πληρωμή του στεγαστικού φοιτητικού επιδόματος δεν έδωσε καμία απολύτως πρόβλεψη για το πότε θα πληρωθούν οι εκκρεμότητες, αφού όπως είναι γνωστό αυτή την στιγμή υπάρχουν άδεια κρατικά ταμεία.


Πηγη mycampus.gr