Πολύς ντόρος για το τίποτα και η Χρυσή Αυγή στην Λέσβο γιγαντώνεται με την ευλογία κατοίκων της Λέσβου…. (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

Όλοι περίμεναν χτες να γίνουν δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στην πρώτη επίσκεψη βουλευτή της Χ.Α στην Μυτιλήνη.


Παρόλο το κάλεσμα όλων των φορέων της Λέσβου αλλά και κόμματων οι συγκεντρώσεις δεν είχαν δυναμική παρουσία και η ομιλία του φιλοναζιστη βουλευτή της Χ.Α Ιωάννη Λαγού έγινε κανονικά μέσα στα γραφεία της Χ.Α στην οδό Ικτίνου 2 μάλιστα μπροστά σε πολυάριθμο κοινό.

Με σύνθημα «Να τσακίσουμε τους "Λαγούς" του φασισμού» και με αφορμή την επίσκεψη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγού, στη Λέσβο, σωματεία, οργανώσεις και συλλογικότητες του νησιού οργάνωσαν αντιφασιστική διαδήλωση στην πλατεία Σαπφούς. Οι συγκεντρωμένοι δεν ξεπερνούσαν τα 200 άτομα.

Η πορεία των σωματείων ξεκίνησε λίγο μετά τις 19.00 από την πλατεία Σαπφούς προς την Πλατεία Κυπρίων Πατριωτών αλλά μεγάλες και πρωτοφανείς για τα δεδομένα της Λέσβου αστυνομικές δυνάμεις και  ΜΑΤ από την Αθήνα απέτρεψαν τους συγκεντρωμένους να πλησιάσουν τα γραφεία της Χ.Α στην οδό Ικτίνου.

Αναρχικοί που βρίσκονταν στη συναυλία εντός των Κεντρικών Λυκείων και απέναντι από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής καταγγέλλουν ότι Χρυσαυγίτες πέταξαν πέτρες από την ταράτσα της πολυκατοικίας οπού στεγάζονται τα γραφεία της Χ.Α.

Στη συγκέντρωση των σωματείων και της ΑΔΕΔΥ, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων πολιτευτές και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο βουλευτής Λέσβου, Γιώργος Πάλλης, οι οποίοι στη συνέχεια αποχώρησαν από την πορεία.

Στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ τονίζεται: "Η επίσκεψη αυτή (σ.σ. του Γ. Λαγού) είναι πρόκληση και ένα crash test για όλο τον δημοκρατικό κόσμο του νησιού. Η πλειοψηφία των κατοίκων του νησιού έχει αντιμετωπίσει ως σήμερα με τεράστια ανοχή και αλληλεγγύη το προσφυγικό πρόβλημα και δεν θα ανεχτεί να επωαστεί το αυγό του φιδιού στην περιοχή μας. Η πρόκληση αυτή δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη· ο Λαγός είναι ανεπιθύμητος! Εβδομήντα χρόνια από την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Γερμανούς δεν θα επιτρέψουμε στους νοσταλγούς των ναζί να ξαναζωντανέψουν τη φρίκη του φασισμού!"

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου: "Οι συμμορίτες της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν το πρόβλημα που αντικειμενικά δημιουργείται από τη συσσώρευση χιλιάδων προσφύγων κάθε μέρα στο νησί, κηρύσσοντας το ρατσιστικό τους μίσος, καθώς και να συστηματοποιήσουν ρατσιστικές επιθέσεις, όπως αυτή που έγινε αυτήν την εβδομάδα σε βάρος προσφύγων μέσα στη θάλασσα"

Στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου επισημαίνει: "Καμία ανοχή στο φασισμό και τους νεοναζί, Τιμωρία των δολοφόνων και των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάντ Λουκμάν, Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες που φτάνουν στη Λέσβο!"

Την ίδια ώρα περίπου στις 8 ξεκίνησε η ομιλία του Λαγού στα γραφεία της Τ.Ο Λέσβου Χρυσής Αυγής μπροστά σε πολλούς Χρυσαυγιτες από όλη την Λέσβο.

Τον Γιάννη Λαγό παρουσίασε ο γραμματέας της Τ.Ο. Λέσβου Βαρθολομαίος Τριανταφυλλίδης.

Στο τέλος της συγκέντρωσης οι Χρυσαυγιτες έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο, καθώς και τον ύμνο της Χρυσής Αυγής.

Λίγο μετά τις 21:00 και μετά το τέλος της ομιλίας ο βουλευτής της Χ.Α Ιωάννης Λαγός φυγαδεύτηκε με  αυτοκίνητο της ασφάλειας προς το ξενοδοχείο όπου διέμενε υπό την προστασία των ΜΑΤ που είχαν στήσει κλοιό γύρω από την είσοδο της πολυκατοικίας που στεγάζονται τα γραφεία της Χ.Α.

Δείτε αποσπάσματα από την ομιλία Λαγού στα γραφεία της Χ.Α:




Πηγή βίντεο Χρυσή Αυγή