Ματαίωση δημιουργίας Προσκοπικού Κέντρου Λέσβου- H φυσική καταστροφή από την φωτιά κατέστρεψε το όνειρο των προσκόπων

Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Λέσβου με λύπη της ανακοινώνει τη ματαίωση της δημιουργίας στη θέση παλιού στρατοπέδου του Προσκοπικού Κέντρου Χαραμίδας Λέσβου «Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης»


Η μεγάλη δασική πυρκαγιά που κατέκαψε τη χερσόνησο της Αμαλής στις 30 Αυγούστου κατέστρεψε πλήρως στο σύνολο τους τις υφιστάμενες υποδομές καθώς και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής η οποία είχε παραχωρηθεί στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων για να δημιουργήσει υποδομές Προσκοπικού Κέντρου από τον τοπικό στρατιωτικό σχηματισμό με την έγκριση του ιδιοκτήτη της έκτασης, των Φιλανθρωπικών καταστημάτων Μυτιλήνης.

Το έργο είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα “Leader” με προυπολογισμό 140.000 ευρώ περίπου, είχαν εκδοθεί όλες οι απαραίτητες άδειες εργασιών και είχε ανατεθεί η υλοποίηση του σε τεχνική εταιρεία προκειμένου να ολοκληρωθεί μέσα στο 2015.

Από την καρδιά μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια όσους στάθηκαν δίπλα μας δυο χρόνια τώρα στην προσπάθεια μας.

Το Μητροπολίτη Μυτιλήνης και το Διοικητικό Συμβούλιο των Φιλανθρωπικών καταστημάτων Μυτιλήνης.

Τη Περιφέρεια βορείου Αιγαίου, το Δήμο Λέσβου και την Τοπική Κοινότητα Λουτρών.
Την ηγεσία και τα άλλα στελέχη του τοπικού στρατιωτικού σχηματισμού, της 98 ΑΔΤΕ.
Τη Διεύθυνση Δασών Λέσβου και τον προϊστάμενο της Φώτη Κράλλη με τους συνεργάτες του.

Την Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου (ΕΤΑΛ Α.Ε) το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αναστάσιο Περιμένη, τον πρόεδρο της Παναγιώτη Χατζηβασιλείου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τα στελέχη της Εταιρείας.

Το γραφείο οικονομοτεχνικών μελετών «Μυριτζής και Συνεργάτες», τον Παναγιώτη Μυριτζή και της Εριέττα Μυλωνάδη.

Τους μηχανικούς Φώτη Παναγόπουλο, Βάνα Βουκλαρή - Παναγοπούλου, Βασίλη Παναγόπουλο, Χριστόφορο Παναγόπουλο και Αναστασία Γιαντά.

Όλους τους παλιούς Προσκόπους που με το δικό του ο καθένας τρόπο βοήθησαν στο σχεδιασμό της προσπάθειας μας.

Δυστυχώς η φυσική καταστροφή δεν επιτρέπει στο όνειρο να γίνει πραγματικότητα.
Οι Πρόσκοποι όμως επιμένουν να ονειρεύονται και με πίστη να σχεδιάζουν τη δημιουργία στο νησί ενός σύγχρονου κέντρου βιωματικής εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας των παιδιών - μελών των Προσκοπικών Συστημάτων της Λέσβου και όχι μόνο.


Είναι δε στη διάθεση των αρμόδιων τοπικών αρχών σε όποια εργασία αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος προγραμματισθεί να γίνει, στην καμένη Χαραμίδα.