Περίεργη πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου ανοιχτά του Πλωμαριου Λέσβου(ΦΩΤΟ)


Ανάστατοι οι κάτοικοι του Πλωμαριου Λέσβου

Ανάστατοι οι κάτοικοι του Πλωμαριου Λέσβου κοινοποιούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διάφορες φωτογραφίες από την θαλάσσια περιοχή Αγία Βαρβάρα Πλωμαριου.

Ανοιχτά της συγκεκριμένης θαλάσσιας περιοχής διακρίνεται σε κοντινή απόσταση με σπίτια και την παραλία μια πλατφόρμα σαν και αυτή που έχουν για εξόρυξη πετρελαίου.


Κάτοικοι επικοινωνώντας μαζί μας, είπαν ότι αυτό εγκαταστάθηκε πριν 3-4 μέρες στην περιοχή χωρίς να ξέρουν τι είναι…


Οι αρμόδιες αρχές της Λέσβου θα πρέπει να ασχοληθούν ενεργά και άμεσα με αυτό το θέμα καθώς η συγκεκριμένη πλατφόρμα βρίσκεται πολύ κοντά σε κατοικίες και στην παραλία Αγία Βαρβάρα.

Το Lesvospost.com σε συνεργασία με το Plomarinews.gr έχει αρχίσει είδη την δημοσιογραφική έρευνα και σε λίγο χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε για την πραγματικά ασυνήθιστη πλατφόρμα σε θαλάσσια περιοχή της Λέσβου..

UPDATE-ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Όπως μας ενημέρωσε το plomarinews.gr με πληροφορίες από την ιστοσελίδα marrine traffic φαίνεται το δρομολόγιο του ρυμουλκού της πλατφόρμας, ότι έχει προορισμό την περιοχή “Aliaga” στη Τουρκία, οπού εκεί βρίσκεται ένα νεκροταφείο πλοίων και πλεούμενων, πάει δηλαδή κατά πάσα πιθανότητα για διάλυση.

Απλώς στο marrine traffic φαίνεται μόνο το ρυμουλκό. Στο παρελθόν είχε ξανασυμβεί παρόμοιο γεγονός με ένα μεγάλο βαπόρι το οποίο ρυμουλκούταν και βρισκόταν για αρκετές ώρες κοντά στο λιμάνι, αναμένοντας να πάρει το ΟΚ για να πάει για διάλυση στον Aliaga. 

Άλλωστε πριν λίγα χρόνια ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, είχε πει ότι τα κοιτάσματα ορυκτού πλούτου που έχει η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκά, το ίδιο μες τις άκρες είχε πει και ο Γιώργος Παπανδρέου και μάλλον το ίδιο πιστεύουν οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Αλέξης Τσίπρας. Οπότε θα η πλατφόρμα επρόκειτο να πάει να εξορύξει τα πετρέλαια που υπάρχουν νότια του Πλωμαρίου, η Τετρατρόικα θα το θεωρούσε μονομερή ενέργεια και βάση των μνημονίων, καμιά ενέργεια και καμία θέσπιση νέου νόμου δεν μπορεί να κάνει η εκάστοτε κυβέρνηση που έχει συμφωνήσει, χωρίς την έγκριση των “Θεσμών” ή της τετρατρόικας αν θέλετε.

Δείτε τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες

ΦΩΤΟ Ζαχαρούλα Ταμκαλη