Ούζο Μίνι Μυτιλήνης: Νέα εμφάνιση, ίδια αγαπημένη γεύση!

Το αγαπημένο μας ούζο αλλάζει εμφάνιση και αποκαλύπτεται στο ελληνικό αγοραστικό κοινό!


Ένας αέρας ανανέωσης φύσηξε από το νησί της Μυτιλήνης! Το αγαπημένο ούζο ΜΙΝΙ Μυτιλήνης, ανανεώνει την εμφάνιση του, παραμένοντας όμως πάντοτε το μαλακό και γλυκόπιοτο ούζο που για δεκαετίες πρωταγωνιστεί στις καρδιές των Ελλήνων.

Η ανανεωμένη ετικέτα αναδεικνύει με μια «φρέσκια» ματιά την προσωπικότητα του ούζου ΜΙΝΙ Μυτιλήνης! Η «κοπέλα του ΜΙΝΙ» –το χαρακτηριστικό σύμβολο και σήμα κατατεθέν της μάρκας παίρνει τη θέση της στο κέντρο της ετικέτας ανάμεσα στη λιθογραφία που απεικονίζει την πόλη της Μυτιλήνης και συνδέει το ούζο ΜΙΝΙ με τον τόπο καταγωγής του!

Το ούζο ΜΙΝΙ παράγεται στη Μυτιλήνη με επιλεγμένο γλυκάνισο αποκλειστικά από το Λισβόρι που φημίζεται ότι είναι ο καλύτερος γλυκάνισος στον κόσμο. Τα αρωματικά φυτά, το κρυστάλλινο νερό του νησιού, η αγάπη και το μεράκι των ανθρώπων που το παράγουν κάνουν το ούζο ΜΙΝΙ Μυτιλήνης εξαιρετικά μαλακό και γλυκόπιοτο.

H παραγωγή του ούζου ΜΙΝΙ Μυτιλήνης είναι πιστοποιημένη με τα αυστηρότερα πρότυπα ελέγχου ποιότητας (ΙSO), καθώς και για τις φιλικές προς το περιβάλλον διαδικασίες που χρησιμοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκειά της.

Περισσότερες πληροφορίες για τα στοιχεία εκείνα που κάνουν το ούζο ΜΙΝΙ Μυτιλήνης μοναδικό, μπορεί να βρει κανείς στο ανανεωμένο web site www.ouzomini.gr μαζί με συμβουλές για τον ιδανικό τρόπο σερβιρίσματος, επιλεγμένες γευστικές προτάσεις & συνταγές για ουζομεζέδες, αλλά και ότι νέο γύρω από το αγαπημένο μας ούζο!

Περισσότερες πληροφορίες:

H ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΥΖΟΥ ΜΙΝΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

H ιστορία του ούζου Μυτιλήνης ξεκινά περίπου το 1800, όταν στα στενά σοκάκια της πόλης- εκεί που βρίσκονταν όλες οι μικρές ταβέρνες και τα καφενεία- οι ταβερνιάρηδες έκαναν τις πρώτες απόπειρες να αποστάξουν σε χάλκινους άμβυκες, γλυκάνισο, το φυτό που έβρισκαν σε αφθονία στα χωράφια της Λέσβου, σε διάλυμα αλκοόλης. Σε αυτά τα δρομάκια, λοιπόν, όπου ο αέρας μοσχοβολούσε από τα αρωματικά βότανα, πρωτογράφτηκε η ιστορία του ούζου ΜΙΝΙ Μυτιλήνης.

Η μικρασιατική καταστροφή, με το κύμα προσφύγων από την Ανατολή, πρόσθεσε στην παράδοση παρασκευής του ούζου νέες γνώσεις και εμπειρίες, που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες στη νέα τους πατρίδα. Οι νεοφερμένοι, ένωσαν το μεράκι και τις τεχνικές τους με τους ντόπιους, δημιουργώντας, σιγά- σιγά, μια νέα εποχή για το ούζο. Στα χρόνια που ακολούθησαν, η ποτοποιία εξελίχτηκε ραγδαία στο νησί.

1967: Η πρώτη «επίσημη» σελίδα της ιστορίας της ΕΠΟΜ (Ένωση Ποτοποιών Μυτιλήνης) και του ούζου ΜΙΝΙ γράφτηκε στην προκυμαία, όταν 17 ποτοποιοί έδωσαν τα χέρια κι ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια συλλογική προσπάθεια με κοινό όραμα: την εξάπλωση του αγαπημένου τους ούζου σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Αυτή ήταν η αρχή μιας επιτυχημένης, σταθερά ανοδικής πορείας. Η ΕΠΟΜ είναι η συνέχεια μιας πολύχρονης παράδοσης, με συσσωρευμένη εμπειρία, τεχνική & μεράκι και με το πέρασμα των χρόνων εξελίχτηκε σε μια από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής ούζου στην Ελλάδα.

1996: Χρονιά-σταθμός στην ιστορία της ΕΠΟΜ και του ούζου ΜΙΝΙ. Το Δεκέμβριο, το ιδιοκτησιακό καθεστώς άλλαξε με τη μεταβίβαση του 95% των μετοχών της εταιρίας από τις 17 ιδρυτικές οικογένειες στον όμιλο Pernod Ricard που αποτελεί σήμερα (2015) την 2η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής και εμπορίας αλκοολούχων ποτών στον κόσμο.

Σήμερα: Οι εγκαταστάσεις της Pernod Ricard Hellas στην πόλη της Μυτιλήνης παραμένουν μία από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής ούζου στην Ελλάδα ενώ το ούζο ΜΙΝΙ εξακολουθεί να αποτελεί μια από τις σημαντικότερες και πιο αγαπημένες μάρκες ούζου στις καρδιές των Ελλήνων.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Η έμφαση στην ποιότητα ξεκινάει με την προσεκτική επιλογή των προμηθευτών των πρώτων υλών. Αυστηροί έλεγχοι λαμβάνουν χώρα σε κάθε στάδιο της παραγωγής, από τη λήψη των πρώτων υλών μέχρι και τη διανομή του τελικού προϊόντος, προκειμένου να εξασφαλιστεί η κορυφαία ποιότητα.

Η Pernod Ricard Hellas έχει εγκαταστήσει και πιστοποιήσει διεθνή διοικητικά πρότυπα που αναφέρονται στην ποιότητα, ασφάλεια, περιβάλλον και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και αποτελεί τη μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα στο τομέα παραγωγής αλκοολούχων ποτών, που κατέχει τις πιο κάτω πιστοποιήσεις:

• ISO 22000: 2005 για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων
• ISO 9001: 2015 για την ποιότητα των παρερχομένων υπηρεσιών σε όλα τα επίπεδα της εταιρείας
• ISO 14001: 2015 για την περιβαλλοντική διαχείριση
• OHSAS 18001: 2007 για την υγιεινή και ασφάλεια σε όλους τους χώρους εργασίας
• SA 8000: 2014 για την εταιρική κοινωνική ευθύνη


Στο πλαίσιο των παραπάνω συστημάτων πιστοποίησης, η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει στον τομέα της ποιότητας και περιβαλλοντικής διαχείρισης δημιουργώντας σύγχρονες μεθοδολογίες παραγωγής και γραμμές εμφιάλωσης, ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου, συστήματα για τη μείωση κατανάλωσης νερού και ενέργειας, όπως και συστήματα για την πλήρη ανακύκλωση απορριμμάτων.