Δωρεάν ολοήμερη εκδρομή σε Πέτρα, Άναξο και Σκάλα Καλλονής για τα μέλη των ΚΑΠΗ, Μυτιλήνης και Πλωμαρίου

Η Αντιδήμαρχος & Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, κα Αναστασία Αντωνέλλη ενημερώνει τα μέλη των ΚΑΠΗ, Μυτιλήνης και Πλωμαρίου, ότι ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, διοργανώνει δωρεάν ολοήμερη εκδρομή, για Πέτρα, Άναξο και Σκάλα Καλλονής.


Για τα μέλη του ΚΑΠΗ Μυτιλήνης, η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015 και μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο ΚΑΠΗ μας στην οδός Αλκαίου 18. Τηλέφωνο για πληροφορίες: 22510-40640.

Για τα μέλη του ΚΑΠΗ Πλωμαρίου, η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου και μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο ΚΑΠΗ μας στο Πλωμάρι. Τηλέφωνο για πληροφορίες 22520-32320.

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής στη εκδρομή, είναι να είναι ή να εγγραφούν μέλη των ΚΑΠΗ.

Σε σχετική δήλωση της η κα Αντωνέλλη, αναφέρει τα εξής:

«Η εκδρομή μας, είναι η υλοποίηση μιας υπόσχεσης μας, στο αίτημα των μελών του ΚΑΠΗ μας. Είχαμε πει ότι, όταν καταφέρουμε ως Οργανισμός, να ξεχρεώσουμε τα χρέη που είχαμε παραλάβει το 2011, συνολικά περί το ένα εκατομμύριο τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ, θα ικανοποιήσουμε το αίτημα τους. Τα καταφέραμε, με πολύ δουλειά, περιορισμό της σπατάλης και αξιοποίηση κάθε δυνατότητας αύξησης των εσόδων μας. Έτσι, σήμερα που δεν χρωστάμε παρά τις τρέχουσες δαπάνες του Οργανισμού μας, σε μια αντικειμενικά δυσκολότερη οικονομική συγκυρία, ικανοποιούμε το αίτημα τους.

Η ανωτέρω δράση μας, μαζί με μια σειρά άλλων πρωτοβουλιών μας, αποδεικνύουν ότι για μας η Τρίτη ηλικία, στα πλαίσια των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων μας, ήταν, είναι και θα είναι  χρέος μας να την νοιαζόμαστε.


Άλλες μας πρωτοβουλίες: η στελέχωση των ΚΑΠΗ μας με εξειδικευμένο προσωπικό που αιτηθήκαμε, μέσω της κοινωφελούς εργασίας (φυσικοθεραπευτές, νοσηλευτές, ψυχοθεραπευτές κ.λ.π.)- αυτή την δυνατότητα έχουμε, αυτήν αξιοποιούμε, καθώς επίσης και η πλήρης επισκευή και αντικατάσταση των τουαλετών στο ΚΑΠΗ Πλωμαρίου, όπως και η γενική επισκευή του ΚΑΠΗ μας στην Μυτιλήνη, που έγινε βεβαίως με δαπάνες του  ιδιοκτήτη του χώρου, ως συνέπεια και ανταπόδοση  όμως, της  αποπληρωμής των  χρεωστούμενων  που παραλάβαμε το 2011, και της συνεχιζόμενης συνέπειας μας στην μηνιαία πληρωμή του ενοικίου στην ώρα του, όπως φυσικά οφείλουμε να κάνουμε, αλλά που δεν γινόταν πρίν…τότε που χρήματα υπήρχαν μεν αλλά υπήρχαν άλλες προτεραιότητες δε…. Μπορούμε λοιπόν όχι  μόνο να  λέμε, αλλά και να αποδεικνύουμε ότι ο Δήμος Λέσβου νοιάζεται, προσπαθεί και θα προσπαθεί για την λειτουργία των  ΚΑΠΗ του, ακόμα και κάτω από αυτές τις δύσκολες για όλους συνθήκες και ειδικά για την Αυτοδιοίκηση.»