Αγώνας δρόμου για το Δήμο Λέσβου να μη κλείσει κανένας παιδικός σταθμός μετά το συνταξιοδοτικό «κύμα» υπαλλήλων

Προσπάθειες για να μη κλείσει κανένας παιδικός σταθμός καταβάλει ο Δήμος Λέσβου αφού στο ήδη υπάρχον πρόβλημα του μειωμένου προσωπικού έρχεται να προστεθεί ο μεγάλος αριθμός κατάθεσης αιτήσεων συνταξιοδότησης από το μόνιμο προσωπικό.


Οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό που έφερε η υπογραφή των προαπαιτούμενων του τρίτου μνημονίου οδήγησε μεγάλο μέρος υπαλλήλων να καταθέσουν αίτηση συνταξιοδότησης προκειμένου να προλάβουν την επέκταση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.  «Δε θα αφήσουμε κανένα παιδικό να κλείσει, είπε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ η αρμόδια αντιδήμαρχος κοινωνικής μέριμνας Αναστασία Αντωνέλλη.

Αξιοποιούνται όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, θα διατηρηθούν και θα συνεχίσουν να εργάζονται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου οι 19 εργαζόμενοι από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ενώ άλλα τρία άτομα έχουν εξασφαλιστεί από την κοινωφελή εργασία. Οι ανάγκες όμως είναι πολλές και κυρίως για τους παιδικούς σταθμούς της περιφέρειας».

Όσον αφορά το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» ο Δήμος αποφάσισε να δεχτεί 180 παιδιά στις δομές του μέσω αυτού του προγράμματος. Οι αιτήσεις από τους γονείς για ένταξη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα κατατίθενται στην Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης από 5 έως 18 Αυγούστου.


Πηγη ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ