Έχουμε συμφωνία….. Αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Ελληνικό Λαό

Οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν με την ελληνική κυβέρνηση


Την ανακοίνωση έκανε ο Βέλγος Πρωθυπουργός στο Twitter αρχικά, ενώ ακολούθησε και η τοποθέτηση του Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος μίλησε για ομόφωνη συμφωνία. «Η Ευρωσύνοδος ομόφωνα έφτασε σε συμφωνία. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε πρόγραμμα του ESM για την Ελλάδα με σοβαρές μεταρρυθμίσεις και οικονομική υποστήριξη», αναφέρει συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Ήταν μία πολύ δύσκολη νύχτα, αλλά κάναμε ένα σημαντικό βήμα για την ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης», τόνισε λίγο αργότερα η Κριστίν Λαγκάρντ. 

Γιούνκερ: Ήταν επίπονη η συμφωνία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέμενε από την αρχή ότι δεν υπήρχε περίπτωση Grexit με καμία μορφή. Είμαστε ικανοποιημένοι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την αναγκαιότητα της ανάπτυξης. Είμαι ευτυχής που η πρόταση για το πακέτο των 35 δισ. έγινε δεκτή

Τουσκ: Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ μίλησε για Greekment και για βοήθεια στην Ελλάδα. Αποφεύγονται οι οδυνηρές συνέπειες που θα έφερνε ένα Grexit. Η Συμφωνία πρέπει να περάσει από πολλά κοινοβούλια μεταξύ των οποίων και το Ελληνικό

Χωρίς να πει κουβέντα αποχώρησε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ενώ η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ μίλησε για δύσκολη νύχτα αλλά και για βήμα προς την ανοικοδόμηση εμπιστοσύνης. 

«Ηταν μια πολύ δυσκολη νύχτα, πολύ καλό βήμα για την ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης» είπε η Κριστίν Λαγκάρντ.


Τούσκ: Συμφωνήσαμε για ΟΛΑ!

Δεν είναι απλά μια συμφωνία, είναι συμφωνία και για το τριετές πρόγραμμα του ESM, για το νέο Μνημόνιο δηλαδή! Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, στη Σύνοδο Κορυφής δεν συμφωνήθηκε απλά να κάνει η Ελλάδα μεταρρυθμίσεις και μετά να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το νέο Μνημόνιο. Η συμφωνία για το τριετές πρόγραμμα χρηματοδότησης από τον ESM έκλεισε στη μαραθώνια Σύνοδο Κορυφής! 


Έναν μαραθώνιο με ταχύτητα δρόμου 100 μέτρων πρέπει να κάνει η κυβέρνηση μέσα στα επόμενα τρία 24ωρα ώστε να περάσουν από τη Βουλή 12 μέτρα – φωτιά για να ανάψει το πράσινο φως ώστε να αρθεί σε πρώτη φάση η οικονομική ασφυξία. Πέρα από τις διατυπώσεις του τελικού κειμένου της Συνόδου Κορυφής θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα πρέπει να γίνουν νόμος του κράτους μια σειρά από προαπαιτούμενα.

Εν μέσω πολιτικής αναταραχής και με την κυβερνητική πλειοψηφία να κλυδωνίζεται από αντιδράσεις βουλευτών και υπουργών πρ΄΄επει να έρθουν υπό τη μορφή νομοσχεδίων μέτρα όπως οι αλλαγές στον ΦΠΑ, οι αλλαγές στο φορολογικό, και οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό.

Παράλληλα θα πρέπει να ψηφιστούν μέτρα όπως η θέσπιση Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, η Διασφάλιση της νομικής ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ, αλλά και να προχωρήσει η πλήρης εφαρμογή της αυτόματης περικοπής δαπανών.

Παράλληλα πρέπει να τρέξουν μέτρα όπως η ιδιωτικοποίηση του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας με παράλληλη ανεξαρτητοποίηση του ΤΑΙΠΕΔ, να ψηφιστούν νέοι νόμοι για τα κόκκινα δάνεια, αλλά και μέτρα για την απεξάρτηση της δημόσιας διοίκησης από την πολιτική, να προχωρήσει το θέμα της τράπεζας ανάκαμψης και τέλος να επιστρέψει στην Αθήνα η Τρόικα με τη γνωστή, παλιά, της μορφή.


Πηγη newsit.gr