Επίσκεψη στην Λήμνο από τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο επισκέπτεται για τρεις μέρες ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή», υλοποιώντας τη δράση «Κοντά στους Ακρίτες», με στόχο την ανακούφιση του πόνου των συνανθρώπων μας και την κάλυψη αναγκών σε τρόφιμα, ιατροφαρμακευτικό υλικό και άλλα είδη τα οποία έχει ανάγκη η κάθε κοινότητα.


Επιπλέον, το επιστημονικό προσωπικό του «Καρέλλειου – Πρότυπη Μονάδα Alzheimer» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία σε σχέση με τη νόσο Alzheimer, ενώ παράλληλα χορηγηθήκαν νευροψυχολογικοί έλεγχοι (τεστ μνήμης) σε άτομα άνω των 60 ετών.

Συγκεκριμένα πραγματοποιηθήκαν την Τρίτη 14 Ιουλίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, Δωρεάν Τεστ Μνήμης, για άτομα άνω των 60 ετών, στο Νοσοκομείου Λήμνου, ενώ παραδόθηκε και υγειονομικό υλικό στο Νοσοκομείο, ενώ στις 6 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ομιλία για τη νόσο Alzheimer, στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα».

Σήμερα στις 10 το πρωί έγινε παράδοση τροφίμων στο κοινωνικό παντοπωλείο της Μητρόπολης Λήμνου & Αγ.Ευστρατίου και το απόγευμα η «Αποστολή» θα βρίσκεται στον Άη Στράτη, όπου στις 6 θα γίνει Δωρεάν Τεστ Μνήμης και στη συνέχεια παράδοση τροφίμων στο Ναό Γεννήσεως Χριστού και παράδοση ιατροφαρμακευτικού υλικού στο Περιφερειακό Ιατρείο Αγίου Ευστρατίου.

Την Πέμπτη 16 Ιουλίου ολοκληρώνεται η δράση με παράδοση υγειονομικού υλικού στο Περιφερειακό Ιατρείο Μούδρου.



Βιντεο Γιωργος Παπαδόπουλος

Στον δήμαρχο Λήμνου ο Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης δέχθηκε την Τρίτη 14 Ιουλίου, στο Δημαρχείο, τον Γενικό Διευθυντή της ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.

Ο κ. Δήμτσας βρίσκεται στη Λήμνο στο πλαίσιο της δράσης «Κοντά στους Ακρίτες» που υλοποιεί «Αποστολή» για την ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων κατοίκων της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, με την παροχή τροφίμων, ιατροφαρμακευτικού υλικού και άλλων ειδών.  Επίσης, το επιστημονικό προσωπικό του «Καρέλλειου-Πρότυπη μονάδα Alzheimer» της «Αποστολής» θα πραγματοποιήσει ενημερωτική ομιλία σχετικά με τη νόσο, ενώ χορήγησε σήμερα τεστ μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών.

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» εξέφρασε στον Δήμαρχο το ενδιαφέρον και τη στήριξη εκ μέρους του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου στα ακριτικά νησιά όπως η Λήμνος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα φάρμακα, τα τρόφιμα και την ιατρική περίθαλψη. Παράλληλα, μεταξύ άλλων, τόνισε την ανάγκη να υπάρχει κλίμα ενότητας.


Ο Δήμαρχος από την πλευρά του περιέγραψε στον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» τις συνθήκες που επικρατούν στο νησί μας και τον ευχαρίστησε για την προσφορά του οργανισμού στους κατοίκους της Λήμνου.