Επιχείρηση μεταφοράς μεταναστών είχαν στήσει με αμοιβή 50χρονος και 26χρονος στην Μυτιλήνη

Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στη Μυτιλήνη δύο άτομα, που μετέφεραν με αυτοκίνητο - 11 - μη νόμιμους αλλοδαπούς μετανάστες


Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα

Συνελήφθησαν, σήμερα (02-07-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες στη Μυτιλήνη, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ένας 50χρονος ημεδαπός και ένας 26χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών μεταναστών.

Ειδικότερα, ο οι δύο συλληφθέντες εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς, να έχουν σταθμεύσει με Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, σε δημοτική οδό στη Μυτιλήνη και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε αυτό είχαν επιβιβάσει -11- αλλοδαπούς υπηκόους Πακιστάν, οι οποίοι στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων και είχαν εισέλθει παράτυπα στη χώρα αυθημερόν, από μη θεσμοθετημένο σημείο.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 50χρονος και ο 26χρονος, κατόπιν σχετικής συμφωνίας, μετέφεραν τους αλλοδαπούς μετανάστες, από την ευρύτερη περιοχή της Λέσβου, στην πόλη της Μυτιλήνης, έναντι χρηματικής αμοιβής, διευκολύνοντας έτσι την κίνηση και διαμονή τους στο νησί.

Το φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο κατασχέθηκε, είναι ιδιοκτησίας 47χρονης ημεδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 65 ευρώ και 245 τούρκικες λίρες, ενώ όπως διακριβώθηκε ο 26χρονος διαμένει νόμιμα στη χώρα.


Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.