Φορολογικές δηλώσεις 2015: Παράταση έως 26 Αυγούστου για Φυσικά και 20 Αυγούστου για Νομικά πρόσωπα

Φορολογικες δηλώσεις 2015: Το φρένο στο ρυθμό υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μετά την προκήρυξη του δημοψηφίσματος είχε σαν αποτέλεσμα να μην έχουν υποβληθεί ως τώρα οι μισές περίπου φορολογικές δηλώσεις.

Η κατάσταση αυτή σε συνδυασμό με το μικρό χρονικό διάστημα που υπολείπεται ως τη λήξη της παράτασης που έχει δοθεί ως τις 31 Ιουλίου, καθιστά, σύμφωνα με λογιστές, επιτακτική την ανάγκη για νέα παράταση.

Μόνο έτσι θα προλάβουν να υποβάλουν εγκαίρως τις δηλώσεις τα 2,6 εκατομμύρια περίπου φορολογούμενοι που δεν τις έχουν ακόμα υποβάλει.

Την απόφαση να παραταθεί για ένα μήνα ακόμα, ο χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους οι φορολογούμενοι, προκειμένου να συμπληρώσουν και να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για το 2014, έλαβε το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η προθεσμία για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων νομικών προσώπων που έληγε (μετά από παράταση) στις 20 Ιουλίου, παρατείνεται εκ νέου μέχρι τις 20 Αυγούστου.

Για τα φυσικά πρόσωπα η προθεσμία παρατείνεται από τις 27 Ιουλίου στις 26 Αυγούστου.