Κοινή έκθεση φωτογραφίας των μελών της φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης και της ISDOF από τη Σμύρνη με θέμα "Nature"

Η φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης παρουσιάζει την κοινή έκθεση φωτογραφίας των μελών της ΦΕΜ και της ISDOF, φωτογραφικού συλλόγου από τη Σμύρνη, με θέμα "Nature" στο νέο εκθεσιακό χώρο στο Κάτω Κάστρο, 3η πάροδος Μικράς Ασίας. 


Πενήντα φωτογραφίες από τα μέλη της ΦΕΜ και πενήντα φωτογραφίες από τα μέλη της τουρκικής φωτογραφικής ομάδας IZDOF και με κοινό θέμα τη ΦΥΣΗ θα αποτελέσουν μια ενιαία κοινή έκθεση εκατό φωτογραφιών που θα παρουσιαστεί πρώτα στη Μυτιλήνη και μετά με τη σειρά της στη Τουρκία.

Στόχος της έκθεσης είναι η προβολή του φυσικού πλούτου του Αιγαίου αλλά και να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο η συνεργασία των δύο φωτογραφικών λεσχών, συμβάλλοντας στην εμπέδωση της επικοινωνίας και της φιλίας των δύο λαών.
Το Αιγαίο, που ενώνει Ελλάδα και Τουρκία, με τη χαρακτηριστική γεωμορφολογική ποικιλία, αποτελεί τον τέλειο καμβά για τους εραστές της φύσης που έλκονται από τη φωτογραφία.
Η φωτογραφία φύσης αφορά σε ένα ευρύ πεδίο φωτογραφίας όπως το τοπίο, η άγρια φύση, η χλωρίδα και πανίδα, την υποβρύχια φωτογραφία την μακροφωτογράφιση κλπ. Η φωτογραφία φύσης πέρα του ειδικού εξοπλισμού χρειάζεται προσήλωση, υπομονή και επιμονή και πέρα από την καταγραφή της άγριας ζωής και την αναζήτηση του φωτογραφικά άρτιου αισθητικού αποτελέσματος αποτελεί και ένα μέσο ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για το περιβάλλον.

Άλλωστε ο Αλβέρτος Αϊνστάιν είχε πει ότι «Κοίτα βαθιά τη φύση και θα καταλάβεις τα πάντα καλύτερα» ενώ ο σπουδαίος φωτογράφος τοπίου ΄Ανσελ Άνταμς είχε δηλώσει ότι «η φωτογραφία τοπίου είναι η απόλυτη δοκιμασία για έναν φωτογράφο αλλά συχνά και η απόλυτη απογοήτευση».
Τα εγκαίνια της έκθεσης στη Μυτιλήνη θα γίνουν στο νέο καταπληκτικό εκθεσιακό χώρο της ΦΕΜ στο Κάτω Κάστρο της Μυτιλήνης το Σάββατο 13 Ιουνίου στις 7 το βράδυ.
Ανακοινώθηκε από Τουρκικής πλευράς ότι στα εγκαίνια της έκθεσης μας εδώ αναμένονται να επισκεφθούν το νησί μας περισσότεροι από εκατό Τούρκοι φωτογράφοι επισκέπτες.
Η έκθεση με τη σειρά της θα παρουσιαστεί σε κεντρικό εκθεσιακό χώρο στο κέντρο της Σμύρνης και για το λόγο αυτό μέλη και φίλοι της ΦΕΜ θα επισκεφθούν την Σμύρνη τον μήνα Σεπτέμβριο.Εγκαίνια έκθεσης 13/06/2015 ώρα 07:00μμ
Διάρκεια έκθεσης 13/06/2015 έως 27/06/2015
ώρες λειτουργίας: Καθημερινά (εκτός Κυριακής) 7:00μμ – 9:00μμ