Στην Λήμνο το 5ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο της ΕΚΕ

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, μια από τις αρχαιότερες και πολυπληθέστερες Ιατρικές Εταιρείες της χώρας στοχεύοντας στη συνεχή και επιμόρφωση των Καρδιολόγων και Ιατρών άλλων Ειδικοτήτων, οργανώνει στη Λήμνο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο, στο διάστημα 19-20 Ιουνίου.


Το 5ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο της ΕΚΕ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Λήμνου, που καταδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα πρόληψης υγείας και κοινωνικής πολιτικής και την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν οι τρέχουσες εξελίξεις στο χώρο της Καρδιολογίας, προσφέροντας έτσι πολύτιμη γνώση και πληροφόρηση στον Ιατρό της περιφέρειας.
Πέρα από το επιστημονικό μέρος του συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί στο “Varos Village», το Σάββατο 20 Ιουνίου, τα θέματα πρόληψης υγείας και η μείωση της θνητότητας από τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν κύριο στόχο της ΕΚΕ. 

Σε αυτό το πλαίσιο η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και ο Δήμος Λήμνου αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία οργάνωσης Ενημερωτικών Ομιλιών και Δράσεων Πρόληψης Υγείας για Πολίτες, Φορείς και Συλλόγους.

Συγκεκριμένα:

    Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και χρήσης αυτομάτου εξωτερικού απινιδιστή  (σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης)  για Δημοτικούς Υπαλλήλους, μέλη Αστυνομίας -Πυροσβεστικής και πολίτες. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Ø
Παρασκευή 19 Ιουνίου, κινηματοθέατρο ΜΑΡΟΥΛΑ (ώρες 14:00-18:00μ.μ.)
    Ενημερωτικές Ομιλίες για τους πολίτες σχετικά με τους Παράγοντες Καρδιαγγειακού κινδύνου:Ø
Κάπνισμα- Ε. Μάτσακας
Σακχαρώδης διαβήτης- Α. Βουτσά
Αρτηριακή υπέρταση- Ν. Μαρινάκης
Μεταβολικό σύνδρομο- Σ. Χαντανής 


Διάλεξη: Το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου- Ι. Κανακάκης (Ερωτήσεις κοινού)   
Παρασκευή 19 Ιουνίου, κινηματοθέατρο ΜΑΡΟΥΛΑ, ώρες 18:00-20:00μ.μ.