Αυτή είναι η Λήμνος…Εγκαίνια Συστήματος Κοινόχρηστων Ποδηλάτων στην Μύρινα Λήμνου (ΦΩΓΟ)

Εγκαινιάστηκε  την Τετάρτη 17 Ιουνίου στο παλιό λιμάνι της Μύρινας το νέο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων του Δήμου Λήμνου, το οποίο παραδόθηκε στο κοινό προς χρήση.


Τα εγκαίνια του νέου συστήματος έγιναν από το Δήμαρχο Λήμνου κ. Δημήτρη Μαρινάκη, ενώ παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι κ. Νίκος Μοσχάκης και κ. Σαράντης Πανταζής, ο Πρόεδρος του ΟΕΠΑ κ. Νίκος Μαρινάκης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μύρινας, κ. Αδαμαντία Γαροφαλλίδου Παπούλκα, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λήμνου κ. Θεοδόσης Δαλαβίτσος και η προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Όλγα Βουλγαροπούλου.

Την παρουσίαση του συστήματος έκανε ο κ. Χάρης Σιακαντάρης, Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της εταιρείας Cyclopolis, η οποία υλοποίησε το έργο σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου.

Ο κ. Σιακαντάρης εξήγησε αναλυτικά τον τρόπο λειτουργίας, ενώ αναφέρθηκε διεξοδικά στα οφέλη από τη χρήση του στο περιβάλλον, την ποιότητα ζωής και την υγεία, τονίζοντας ότι ο Δήμος Λήμνου πρωτοπορεί, καθώς είναι ένας από τους πρώτους δήμους  που θέτουν σε εφαρμογή  ανάλογο σύστημα.

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης  Μαρινάκης  μίλησε και από την πλευρά του για τη σημασία που έχει το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη της Μύρινας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην προηγούμενη δημοτική αρχή στην οποία, όπως είπε,  αξίζουν εύσημα, τονίζοντας παράλληλα τη συμβολή των υπηρεσιών του Δήμου αλλά και τη σημασία τη συμβολής και των δημοτών.
«Να βρούμε τους κανόνες που θα μπορούμε να κάνουμε πράξη για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας», επεσήμανε ο κ. Μαρινάκης, με αφορμή τα εγκαίνια του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων.

Σημειώνεται ότι το σύστημα του Δήμου Λήμνου διαθέτει επί του παρόντος τέσσερις σταθμούς, οι οποίοι είναι οι εξής:

Ρηχά Νερά
Γέφυρα Ρωμέικου
Πλατεία Υψιπύλης (ΟΤΕ)
Παλιό Λιμάνι

Υπάρχει ένα ευέλικτο τιμολογιακό σύστημα, με ετήσια, μηνιαία, εβδομαδιαία ή ημερήσια συνδρομή.

Αναλυτικές πληροφορίες  για  τον τρόπο χρήσης, καθώς και την εγγραφή ως συνδρομητές είναι διαθέσιμες στο limnos.cyclopolis.gr και στα κιόσκια των σταθμών.